Начало > Новини от света на технологиите

Разни идеи на хора с "пламнала глава"

<< < (41/104) > >>

svetlio760:
Идеята ми е да си произвеждам безплатен ток с това http://tpetrov.com/search.php?prod=%D0%95%D0%BB%D0%B5%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D1%82+%D0%BD%D0%B0+%D0%9F%D0%B5%D0%BB%D1%82%D0%B8%D0%B5+TEC1-12710+89W и това става въпрос за къща на село, та и стопляне на оранжерия не е извън плана.
 Зимъска трябва да се отоплявам с това, плюс затопляне на бойлер за къпане и оранжерия, а лятото, или по- скоро пролетта, защото лятото съм зает, най- вече ток от това на линка. Нямам идеята да горя много гума. По- скоро ми се вижда нещо като грамотно направено нещо, което поне отчасти да филтрира мръсотиите и на 100% да усвоява топлината. Ако обаче се получи нещо по- добро, мога да го приложа при производство на повечко ток за една цяла комуна, да речем, дето опитваме да създадем, за сега само във фейсбука.

бай Теню:
Светльо приветствам завръщането ти във форума и съм съпричастен с мислите и терзанията които преживяваш. Като отиваш към плажа през лятото отбий се при мен в Бургас и може и да обсъдим някой вариант. Аз все още нямам сглобено СЕ устройство, но имам работещи принципи който лично съм измислил и тествал. И не 1-2-а, а няколко и само липсата на подходящо място ме е спирала да го сглобя. Най малкото ще прибавиш още нещо към твоите идеи. Правенето на ток е най лесната задача от уравнението. А самият ток като енергоносител е най чистото нещо може би. Може да разчиташ на моята подкрепа

Радико:

--- Цитат ---Идеята ми е да си произвеждам безплатен ток с това http://tpetrov.com/search.php?prod=%D0%95%D0%BB%D0%B5%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D1%82+%D0%BD%D0%B0+%D0%9F%D0%B5%D0%BB%D1%82%D0%B8%D0%B5+TEC1-12710+89W и това става въпрос за къща на село, та и стопляне на оранжерия не е извън плана.
--- Край на цитат ---
Забрави за това нищо не става от него мога да ти го снимам дори и клип да ти направя с такова устройство със 4 такива елемента да видиш каква мизерна енергия произвежда. тези елементи са малко по ефективни само в обратният вариант когато консумират ток за да правят студ. МАЛКО по ефективни, но не по ефективни от компресорите. когато минималният обем е по важен от ефективността стават но ако забелязваш са с мощност   90 вата и ставт колкото за чанта а един съвременен хладилник от 200 литра е с мощност 60 вата.

svetlio760:
Благодаря ти, Теньо, ще се възползвам от поканата ти, благодаря ти за съпричастието. Ако някой твой модел може да се задвижи от слънцето или от температурни разлики ще е супер! Аз бях голям теоретик и философ тука, давах много акъл, но сега съм на крачка да започна да правя нещо и най- сетне да проходя!
Аз съм запален по Стърлинга, както се вижда от предни мои постове тук, така че ок, за мен най- успешният метод човек да се възползва от разликата в температурите е с онези магнити дето съм постнал нейде по- напред. Метал, който се привлича от магнита при определено нагряване спира да се привлича и разликата в температурите между привличането и не привличането е изключително малка.
Удивлявам се на Стърлинга, защото липсват всякакви течности и флуиди- използва атмосферен въздух за да си върши работата и смея да твърдя, макар да не съм правил, лесен е за направа! Интернет е пълен с работещи двигателчета направени от подръчни материали.

Радико:

--- Цитат ---Метал, който се привлича от магнита при определено нагряване спира да се привлича и разликата в температурите между привличането и не привличането е изключително малка.

--- Край на цитат ---
Ами добре и дошъл в моята тема:
http://mazeto.net/index.php/topic,6745.0.html

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия