Начало > Новини от света на технологиите

Разни идеи на хора с "пламнала глава"

<< < (40/104) > >>

Радико:
Значи щом има сяра няма как да не излезе серен двуокис, е освен ако някой от алхимиците тук не предложи някакъв оргонен способ за как беше думата при която реакция да стане от сярата друго нещо, ама нада ли. при друга алкална среда не се знае точно каква гадост ще излезе на финала докато при калциевата осова "варта" на финала имаш съвсем безопасен и даже екологичен гипс. Точно вчера или онзи ден писаха по новините, че грамадно парче гипс убило работник при неправилно почистване на филтритр в един от тецовете.

svetlio760:
Е, не съм се замислял още колко ще горя дневно, но достатъчно, за да си обезпеча енергийните нужди. И ето- трябва ми вар и ще получа гипс. не е лошо! Предполагам, че това е идеален вариант, най- вероятно гипса няма да е качествен. Иначе идеята е да изхвърлям отпадъците на сметището, в случая със Стара Загора на Мандра баир и това ако нищо не излиза от него- тоест ако не мога да ползвам отпадъка за нищо.
 Замислям се за този ГЕЕТ на Пантон, нали накрая излизало нещо дето нямало сажди и това било невъзможно, някакъв студен синтез или нещо, дали ако тук не завъртя нещата някак подобно на този реактор няма да излезе така, че да премахне целия боклук на изхода?

ppipilica:
Дай пак да ти кажа, саждите са чист въглерод и да изгорят ти трябва висока темпоература и много кислород, не знам колко сяра има в гумите обаче съм сигуре че в тия въглища дето горя в момента е доста повече. Имаш ли на идея как се реализира на практика голям филтър за сажди, как ще се омажеш целия, пък и трудно се отмиват, то са помпи, филтри, утайници, тръби, дюзи и още куп чарколя. Така на картинка и на приказки е лесно, ма ти си знаеш де.
По-добре помисли за високотемпературно изгаряне, хем ще има още топлина от процеса. То хубаво ще направиш некачествен гипс, саждите какво ще ги правиш.
Пак ти казвам на където си тръгнал аз от там се връщам, не става гуми в домашни условия.

svetlio760:
Добре, мисля за високотемпературно изгаряне. Как може това да стане?!

ppipilica:
Я сподели какво искаш да топлиш с тея гуми пък може да намерим дружно друго решение на въпроса с отоплението.
Една гума 14-ска изгара за към 30-40 минути напълно при осигурен достатъчно много въздух и отделя огромно количество топлина което трябва да успеееш да прибереш някъде, за да го ползваш следващия период в който няма гума в огнището. Ще ти трябва много голям топлообменник ако ползваш вода и също мощна помпа която бързо да ти претака водата през котела иначе кипва, ще ти трябва също и голям буфер в който да събираш топлата вода.
Ще ти кажа аз топлех 250 квадрата стъклена оранжерия посред зима, палех по една гума на всеки час и половина и вътре беше топло към 15-18 градуса това при около -5 до към 0 външна.
Ти се сети колко топли една гума, и за каква топлина иде реч.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия