Начало > Новини от света на технологиите

Българин изобретил първия нискотемпературен двигател

<< < (8/9) > >>

N9301S:
Не съм специалист, но от това, което зная фреонът се втечнява при темп -29 гр. - при атм. налягане обаче. След като му се повиши налягането темп. на кипене се повишава. Компресорът или двигателя, както го наричаш работи с течната част от фреона, вдига му налягането - от там температурата и го прави на газ или пара - както ти е угодно. За по-просветените - извинявам се за лаишкото обяснение!
 valex, все пак- каква беше идеята?...

valex:
Казваш, че работи с течната фаза на фреона. А аз не съм сигурен в това :)
Искам да разбера само, с газ ли работи или има и течна фаза на фреона? Ако има течен фреон, а движението е много бавно при течностите, оттам и бавното движение на системата може би .
Има си стандартни графики, в които може да се засече при съответно налягане и температура, какво е агрегатното състояние на този фреон.

svetlio760:
Това ми звучи като изобретението на един американец - фермер на име Денис Лий, дето го има във филмчето от замундата "Изгревът на нулевата точка". Принципът на действие не звучи сложно, но някъде нещо му липсва, както и при магнитните двигатели, и както и при всичко останало носещо името перпетуум мобиле! Клипчето обаче си струва прегледа! Репликацията в домашни условия вероятно ще излезне солена, но си струва да се помисли върху идеята! Все пак един прост парен двигател трябва да загрее температурата на водата до +100 градуса, за да заври, а фреона прави същото при -20!!!Проблемът тук е охлаждането, но във филмчето има компресор, високо налягане и пр!

svetlio760:
http://www.vbox7.com/play:0f6229b77b ето го клипчето на английски, в Замундата го има преведено на филма дето споменах по-горе!

Радико:
Фреонът в климатиците е газообразен. Ако се появи течна фракция компресорът заминава много бързо. Получава се нещо като воден удар.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия