Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Електровелосипеди
Как да сглобим евтин ел. велосипед
Аtos:
Аха...по мое време "куча марка" значеше "менте" - гаражно изпълнение, помислих го за грешка ;D
Vetap:
Измерванията, до колкото ми е известно са правени с тестер за батерии, купен от магазина за хоби - магазините. които продават модели и зарядни устройства за самолети, въртолети и т.н. Не е абсолютно професионален тестер, но тестването става при поддържане на постоянен ток на разряд и може да се избира токът на разреждане. Батерията, която аз тествах носи гръмкото име Ultra Fire AX18650 5800mAh, (даже не 5200), но на практика е Fuck off Fire. За фенерче става все пак.
Лаптопните захранвания са обикновенно от 6 батерии по 3200 mAh. Вероятно това е последната стабилна технология. "Все остальное - дорожная пьiль"
krasias:
Разглобил съм доста такива вече негодни елементи най много на Самсунг. Вътре има две фолия едното медно другото алуминиево, между тях има сух електролит черен на цвят явно заради голямото количество въглерод в него. Електролита е на много тънък слой, около една десета от милиметъра, така че теглото му е много малко. Тия фолия заедно с електролита са навити на руло, като при истинските батерии рулото изпълва целия обем на батерията, а при китайските само част от обема. При тези батерии най тежката част вътре в тях е медното фолио.
velko:
Най евтин велосипед според мен е с кит от Конрад и батерии от тежките :(Моя педалег 250вата вече започна шеста година 6000км.като още не съм сменял батерии.
Vetap:
Да "krasias",точно за това говорех, като дадох съвет да се направи "дисекция".
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия