Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Електровелосипеди
Как да сглобим евтин ел. велосипед
velko:
Моят ел.велосипед излезе окло 500лв.Карам го вече 6 година .Батериите са 3*12#12още работят.Колелото е втора ръка 350лв.250w.Минал съм около 6000км.Единсвения проблем е че предната капла на която е мотора започна да бие много особено.Това е ,лятото си ходя на работа 13км.без проблем.
tosho:
провери центровката на каплата,шпиците и гумата,може биенето да е от там
velko:
Tosho,тъкмо мислех да питам във форума за мнения и подобни проблеми...Историята на проблема е следната:Един камион ми засече пътя и се блъснах в него.Слава Богу само предната капла стана на осмица..занесох я на майстор сложихме нова капла центровка спици.Има една дистанц.втулка която направих на струг.В начало ок.но като не оригинал и бие понякога и само когато е натоварена.Ако я движа на празен ход е ок.Ако се влоши мисля да търся нова заедно с ел.мотора....Моля за съвет и мнения.
tosho:
при мене най често се получава биене от изкривяване на гумата,примерно някоя по стара гума я напомпя с повече атмосвери отколкото може да понесе,това я изкривява и започва да бие ,няма друго лечение освен смяна на гумата,смени ли гумата след сблъсъка ,ситуацията може да е сходна
tosho:
малко информация за тези които ползват литиеви батерии - избягвайте да ги изразходвате докрай,ако това се случи ,зареждайте я веднага,ако стои празна батерията повече от няколко часа ще дефектира и ще сменяте елементи.Когато не използвате колелото дълго време батерията е добре да се държи на 70% заредена а не напълно заредена.Примерно 48в батерия напълно заредена е 54,8-55в,значи се "зазимява" на 51-52волта
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия