Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Електровелосипеди

Как да сглобим евтин ел. велосипед

<< < (7/31) > >>

tosho:
На моя кит няма рекуперация, но и не ми и трябва тъй като съм чел мнения, че честото зареждане прецаква по-бързо батерията, нали все пак им дават определен брой презареждания. Но пък не съм специалист, така че, не обръщай внимание на мнението ми.

Радeв:
Всички акумулатори с изключение на NiMh и NiCd обичат да стоят заредени. Хубава опция е регенерацията - от опит ти го казвам, всеки ден карам електровелосипед до работа.
Циклите се дават ориентировъчно живота на батериите. /при батериите на лаптопите слагат броячи, и понеже събирам да попадам на батерии с напълно здрави елементи./
Трябва да се има в предвид че разряда до 0% на литиевите батерии им скъсява живота.
Примерно за LiFePo4 при остатъчен разряд 30% им дават дори над 3000 цикъла. След тези цикли капацитета им пада с 20%.

lpoik:
Колега Радев аз сега съм с гелови батерии 12 амперчаса, всеки ден ги зареждам по 3-4 часа като карам колелото само на ток по 10км. досега нямам проблеми цяло лято. Моя контролер KT36WSM XPC08C явно няма регенерация та молбата ми е можеш ли да провериш някъде в нета има ли схема и как може да се преработи защото аз не можах да намеря нищо. Благодаря.

hakama:

--- Цитат на: lpoik в Октомври 25, 2014, 05:53:19 pm ---Колега Радев аз сега съм с гелови батерии 12 амперчаса, всеки ден ги зареждам по 3-4 часа като карам колелото само на ток по 10км. досега нямам проблеми цяло лято. Моя контролер KT36WSM XPC08C явно няма регенерация та молбата ми е можеш ли да провериш някъде в нета има ли схема и как може да се преработи защото аз не можах да намеря нищо. Благодаря.

--- Край на цитат ---

Виж тук, но не знам как и при кои батерии се оказва пагубно тези частични заряди, по-добре ще е тази енергия да се съхранява отделно в кондензатори и да се използва за потегляне.http://mazeto.net/index.php/topic,9304.0.html

tosho:
настоящ изглед

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия