Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Електровелосипеди

Как да сглобим евтин ел. велосипед

<< < (29/31) > >>

lpoik:
Благодаря за информацията.Къде мога да ги намеря или линк в София тези FP.

geordgeo:

--- Цитат на: EDM electronics в Декември 11, 2019, 01:24:48 pm ---
А относно китайските geordgeo не прави аналогии.

--- Край на цитат ---

Аналогии не правя, просто трябва да се внимава от мястото на пазаруване. Ползвам почти изцяло китайски стоки, за всичко, което правя. Доволен съм, а от алиекспрес пазарувам доста години най-редовно. Елементите, които
ползвам в моята батерия са точно тези на панасоник, дори се виждат от снимката, която съм качил: NCR18650PF, данните, които съм споделил в предишния си пост са точно за тях... ;)

lpoik:
Трябва ли с някое умно зарядно да се зареждат или да се следи да не превишава 1/10 от капацитета.

krasias:
lpoik, контролер ти трябва задължително който следи заряда и разряда на батерията, това което е върху батерията на geordgeo, отделно трябва зарядно взависимост от волтажа на батерията. Контролера ти определя тока на заряд и баласира клетките а при разряд следи да не се превишава определен ток и изключва батерията преди да се е разредила напълно, обикновено остава 20-30% заряд в батерията. Това е за да удължи живота на батерията и заради тези контролери много хора си мислят че литиевите батерии спадат отведнъж.

geordgeo:

--- Цитат на: lpoik в Декември 11, 2019, 02:24:37 pm ---Трябва ли с някое умно зарядно да се зареждат или да се следи да не превишава 1/10 от капацитета.

--- Край на цитат ---

Има човек, с който мога да ви свържа, ако имате интерес пишете ми на лични. Занимава се само с батерии, BMS-a (контролера за батерията) се проектира от него (а съм с такъв в моята батерия от снимката), прави сглобки (за напрежение и капацитет на батерията) по изисквания на клиента, със зарядно и всичко това е с една година пълна гаранция. Ползвал съм негова батерия (36V 15Ah) и останах много доволен.

Без управление на батерията нещата много лесно излизат извън контрол, не е препоръчително да се ползва така...

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия