Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Електровелосипеди

Как да сглобим евтин ел. велосипед

<< < (30/31) > >>

EDM electronics:

--- Цитат на: geordgeo в Декември 11, 2019, 03:15:38 pm ---Има човек, с който мога да ви свържа, ако имате интерес пишете ми на лични. Занимава се само с батерии, BMS-a (контролера за батерията) се проектира от него (а съм с такъв в моята батерия от снимката), прави сглобки (за напрежение и капацитет на батерията) по изисквания на клиента,

--- Край на цитат ---

BMS-a с микроконтролер ли е?
Ако да, проявявам интерес от тоя човек, ако не, не проявявам интерес. Мислих сам да си разработя схема на кадърен BMS-a, но за единични бройки не си струва, защото и за да стане малка платката, трябва да е с най-малките СМД-та, което пък не се лепи на ръка.

Дай някакъв адрес за връзка.

lpoik:
Краси--Малко сложна ми се вижда тази батерия!Благодаря ти все пак за информацията и на всички отзовали се.Ако събера малко повече финанси може и да се получи.Благодаря на всички.

ebiker:
geordgeo, поздравления за успешния проект и добрата работа която си свършил за да постигнеш дълготраен резултат, който да удовлетвори очакванията без да е необходим голям бюджет. Според мен това е чистия минимум който се изисква за да се наслаждава човек на електрическия велосипед.

Относно клетките - не си поръчвайте от aliexpress, оригинални Panasonic е почти невероятно да се намерят, а Liitokala са си ментета (не от най-пълните, които нямат и 30% от капацитета, но определено не отговарят на заводските спецификации като вътрешно съпротивление и живот)
За поръчки на дребно най лесно става от https://eu.nkon.nl
Клетките са само маркови и се доставят от Холандия до цяла европа.
Ето и линк към въпросния модел Панасоник, който както се вижда не е толкова скъп, особено ако се вземат повечко бройки: https://eu.nkon.nl/rechargeable/li-ion/18650-size/panasonic-ncr18650pf-3-7v-2900mah.html

И все пак за да не отиде инвестицията на "вятъра" препоръчвам да се прави батерия за електрическия велосипед само ако човека е добре запознат със спецификите на този вид клетки, точковото заваряне и значението на управляващата платка наречена BMS. Ако това не е на лице и няма желание да се научи/изработи точкова заварка, то определено ще е по на сметка да се поръча изработката на батерия ot човек, който се занимава с това.

geordgeo:
Благодаря, ebiker, колелцето съм си го правил изцяло сам, тествал съм го с различни двигатели (имах проект с 250 ватов четков двигател с верига), но тази конфигурация в момента ме удовлетворява напълно. За мен най-важния параметър е надежността, а хъб мотора засега перфектно покрива това изискване.

Колкото до клетките и тяхното окомплектоване в пакет - аз моите винаги съм ги запоявал с поялник  ;) (просто съм добър с поялника), щото все пак 30 години с това си вадя хляба и знам, че с добър флюс и внимание към детайла нещата почти винаги се получават. За хората, които нямат опит наистина не е препоръчително да се пробват, защото възможността да скапят клетките е голяма...

tosho:
информативно:Състояние след 2 години ползване,преход по равно около 50 км,ако карам с до25 км/ч ще мина 58 км,ако карам на пълна мощност 40-42 км,тъй като карам смесено - 50 км.Като беше нова батерията минавах 60 км,значи капацитета и пада с 10% на година,добри резултати,правена е при Лорети Виденов,изминати до момента 5300км от които 5000км само на ток.Все още вдига 40 км/ч по равно,по нагорнище малко падна мощността,пример-едно и също място го качвах с 27.1км/ч,като нова,а сега с 26.4км/ч,не е много падането.Все още няма ремонти по мотора,на 3000 км отворих и гресирах външните предавателни зъбни колелца(пластмасови са,но явно от яка пластмаса)на редуктора,това е всичко,нямам засега разходи по експлоатацията на велосипеда,зареждането е под 10 стотинки и не си струва да се споменава,ползвам го основно за транспорт,въртя педали само за физическа тренировка понякога.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия