Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Разлагане на водата
Bingo Fuel (Aqua Fuel) generator
mzk:
--- Цитат на: "mamba1987" ---Gogo55 качи някои снимки ако имаш и видео на твоя реактор. 8)
mzk до къде стигнах те с работата ?
--- Край на цитат ---
Утре ще ходим да купим мотора. Вече се договорих с човека.
Стоманена пръчка имаме - 1 цол. В момента обмисляме дали да бъде предварително магнитизирана или все пак да я пуснем според указанията.
Ще ни отнеме известно време да направим рамка за двигателя, трябва да купим квадратни профили, да си поиграем с електрожен и да го хванем на 3 точки.
Ауспухът е ясен, но мен ме притеснява впръскването на гориво в цилиндъра. Понеже мотора е карбуратор, май ще е най- добре директо да го "впръскваме" в колекторите, както правят с газовите уредби.
За сега е това. Ако има нещо ново, ще пиша :)
mamba1987:
mzk тая стоманена пръчка не трябваше ли да бъде 1/2 цол(даже 12mm) ?
mzk:
Ще пробваме и с половин цол. Важното е степента на силата на магнитизираност на пръчката...
ПС: и дебита през 1 цол ще бъде по- голям, за по- голями мотори примерно. Малко ме притеснява магнитизирането, но ако не стане по описания начин, ще я магнитизираме допълнително...
mzk:
Вече си имаме ладов мотор (всъщност не го знам от какво е, на него пише ВАЗ, май е от тия жигулите с големите кръгли фарове отпред).
1300 кубика...
Надявам се, че до 2 седмици ще имаме рамка от квадратни профили. До тогава трябва да съм се обучил и за самия мотор, за да можем да го пуснем първо на бензин.
След това ще видим как ще става впръскването на Геет газа в колекторите (ще се дупчат ли, какво ще се прави, карбуратора дали ще си седи) и т.н.
Обещавам снимки!
ПС: трябва да му направя и едно табло с датчици за вода, масло и т.н.
Gogo55:
ко стана ,до къде я докарахте?
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия