Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Разлагане на водата
Bingo Fuel (Aqua Fuel) generator
mamba1987:
Здравейте.Интересувам се от "Bingo Fuel (Aqua Fuel) generator" прочетах в тази страница(http://jlnlabs.online.fr/bingofuel/html/aquagen.htm) как може да си направиш сам генератор.Това са нужните материали:
- A little plastic soda bottle,
- two carbon rods ( 70mm length, 6mm diam )
- one 1 ohm 50Watts resistor
- a DC Power supply which is able to deliver 35v / 10A
- some wires, plugs and silicon cement.
Тези карбонови пръчки могат ли да се намерят в България (и ако мога от къде)?Ако може да ми дадете по подробно обяснение как работи?За да се появи тази искра какво е нужно(нещо като акумолатор или ...)?Как точно се свързват жиците към мултиметрите?
madsatbg:
Здравей мамба,
карбоновите пръчки можеш да си направиш като развалиш две кръгли батерии от най дебелите.
Другото място е от киноцентъра - използват се за киномашините
За захранване използвах електрожен.
Успех Мадсатбг
mamba1987:
madsatbg ,благодаря че ми каза за карбоновите пръчки.Вече сe сдобих с четери батерии и от тях пръчките.
Малко за тока не ми е ясно - Единствено трябва да е 35 волта?Как така от електрожен?От от друг източник може ли ?
mamba1987:
Някои знае ли за мултиметрите как се свързват :?:
Някакви преобразуватели(трансформатори) ли трябват за тока :?:
mamba1987:
Вече съм направил тялото на реактора и го пробвах.Имам един трансформатор които от 220v прави на - 36/10a(AC) ,но проблема е ,че не работи нормално излизат само малки мехурчета без никаква искра.Това според мен се получава от малкото ампери ,защото от трансформатора са 10a ,а трябва да са ~ 80a.В линка пише че се захранва от (portable welding unit )електрожен ,но аз нямам такъв.Чуда се от къде другаде може да се захранва?
В един друг линк пише ,че тока трябва да е ~36/10a ,но трябва да е прав ,а от моя трансформатор излиза 36 волта ,но променлив.Та се чуда дали има преобразовател които да прави от променливо напрежение на право?
Имате ли някакъва идея какво може да се направи ?
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия