Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Разлагане на водата

Bingo Fuel (Aqua Fuel) generator

<< < (2/11) > >>

administrator:

--- Цитат на: "mamba1987" ---Вече съм направил тялото на реактора и го пробвах.Имам един трансформатор които от 220v прави на - 36/10a(AC) ,но проблема е ,че не работи нормално излизат само малки мехурчета без никаква искра.Това според мен се получава от малкото ампери ,защото от трансформатора са 10a ,а трябва да са ~ 80a.В линка пише че се захранва от (portable welding unit )електрожен ,но аз нямам такъв.Чуда се от къде другаде може да се захранва?

В един друг линк пише ,че тока трябва да е ~36/10a ,но трябва да е прав ,а от моя трансформатор излиза 36 волта ,но променлив.Та се чуда дали има преобразовател които да прави от променливо напрежение на право?

Имате ли някакъва идея какво може да се направи ?
--- Край на цитат ---
вземи направо пиши на Жан, той знае и английски: JNaudin509@aol.com

Gogo55:
при мене стана с две жици-кабел/2Х2,5кв./ чрез щепсел направо в контакта на 220волта 50 херца както се е стандартно,на другия краи на жиците двата  графитни електрода от батериите сложени в устър клема 6 квадрата успоредни един на друг.Във водата малко сол-на един буркан от компот 800мл. в които правих опита една кафена лъжица готварска сол и се получи идеална дъга,буркана чак подскачаше по цимента и се изпари за 10 мин всичката вода като дръпна само 200вата ток от електромера,отделно че газта гори но не гори както трябва ами бухва като малък взрив все едно,трябва да се нагоди съотношението газ към въздух за да има правилно горене.
За да се повтори опита който аз направих трябва само:
1.буркан от компот
2.кабел 2Х2,5кв.мм. с дължина около 2 метра
3.щепсел за кабела чрез които да се включи в контакта
4.устър клема 6кв.мм.
5.графитни електроди 2бр. от две батерии 1,5волта тип АА
6.една кафена лъжица готварска сол
7.две тухли и един по голям парцал с които да се затиска буркана че много подскача като има дъга
8.20 мин свободно време.
 :lol: работи та се къса-топла вода колкото искате за почти без пари,и горим газ също

mamba1987:
Това за 220 волта и аз си го мислих, но не го направих, защото ми се струва много опасно да не те изпляска тока.
Gogo55 какво имаш в предвид "дъга" искрата която се получава ли ?

Gogo55:
да получава се ел. дъга подобна на тази от електрожен вътре във водата,ама то свети толкоз много силно че не мога да кажа дали е точно същата,не ми е дошло на ум да гледам през маската на електрожена каква е формата точно,важното е че се получава много топла вода за почти без пари и горим газ.
относно безопасноста е много важно че този ток 220волта колкото и да ми е приятел все пак си е много опасен и трябва да се внимава,затова буркана го слагам върху дебел парцал и го обграждам с няколко тухли да не вземе да се спука и водата като изтече ще пренесе тока и по мене :lol: слагам гумени ботуши и седя на 2 метра от тази искряща и вибрираща джунджурия ,а газта с маркуч също гумен от капачката на буркана си я взимам от тези два метра разтояние,дрън дрън,които не знае елементарните техники за безопаснот от високо напрежение да не се захваща с тези неща-те не са за него :D .

mamba1987:
Gogo55 като го пуснеш не става ли късо и следователно да гори бушона, или си нямал такива проблеми?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия