Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Разлагане на водата

Bingo Fuel (Aqua Fuel) generator

<< < (8/11) > >>

mzk:
Така. Оказа се, че съседа вече е намерил стоманената пръчка.

Ще гледаме да сглобим реактора с нея.

Ще бъде ли проблем, ако реактора е предвиден за по- голям дебит на газа? Т.е., смятам да ползваме клапа, с която да регулираме колко се подава към мотора, но ми се иска да имаме резерв, така че ако сложим реактора на по- голям мотор, да няма проблеми с недостиг на 'гориво'.

За начало смятам да сложим просто стоманената пръчка, защото още не съм усвоил знанията за магнетизма и процеса като цяло. По- нататък мисля да пробваме една хилти бургия, да видим с нея какво ще стане  :P

У нас имам постоянни магнити. Отделно, друга идея е да сложа вместо стоманен пръст, магнит. Но има време. ;)

Следобед може да ходим да гледаме мотора. Ще ви известявам за някакви успехи и неуспехи ;)

mamba1987:
Аз мисля да се ръководя по тази диаграма ще се опитам да го спазя точно.За тръбите знам, че трябва да са черни, галванизирани тетки-редуктори, но за стоманената пръчка не знам каква да избера,не искам свредло от хилти.Искам да се опитам да го направя със същите материали от http://mazeto.net/pantone_construction_bg.html.

За ладовиа двигател не знам мислех, че ще трябва други чертежи ама ако стане ще бъде много добре.Аз ще се опитам да го сложа на бензинова помпа за вода.

П.С.Какво ще кажете за стоманената пръчка, каква да бъде ?

mzk:
И ние ще сложим първо стоманена пръчка. :)
Ще гледам да направя снимки.

ПС: за стоманената пръчка- търси с повече въглерод, Гого така е написал по- горе. За по- добри магнитни свойства. ;)

Gogo55:
оп ама да гледате да е стомана,че като се увеличи още повече въглерода в желязото и от стомана става на чугун-има голяма разлика)

mamba1987:
Gogo55 качи някои снимки ако имаш и видео на твоя реактор. 8)

mzk до къде стигнах те с работата ?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия