Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити

Новата научна парадигма - съюз между Наука и Бог!

<< < (4/7) > >>

mi68:
Здравейте,
Не чакаме Коперник неговите закони са външната страна кинематимната схема. Интересуваме се от вътрешната страна. Защо планетите се въртят и Защо точно по тези закони? Как гравитационната маса изчезва и имаме явлението безтегловност, остава само инерционната маса. Инертната маса може ли да се скрие чрез заряд?
Доктора и Г.Н. Михов обесняват вътрешната страна, а зациклят на външната.
С постовете се опитвам да свържа двете страни от моя гледна точка т.е. практичната страна. Липсва прехода от общото към часното.
Нямам обеснение за това зацикляне!

Радико:
Боже, Боже! Аз ли криво се молих или ти криво ме разбра?
 mi68
Кой ти говори за астрономия, писал съм:

--- Цитат ---Физиката в момента е в същото положение. Заорала е в глупости и чака нейния "Коперник" да се появи и да сложи нещата в ред.
--- Край на цитат ---
Може да е Стивън Хокинг...  "ама едва ли"... Може да е Г.Н. Михов?! Може да е и някой никому неизвестен студент. Просто се чака смислено обяснение на въпроса: КОЙ Е ПРИЧИНИТЕЛЯТ НА ГРАВИТАЦИЯТА И С КАКЪВ МЕХАНИЗЪМ Я ПРИЧИНЯВА, И КОЙ Е ПРИЧИНИТЕЛЯТ НА МАГНЕТИЗМА И С КАКЪВ МЕХАНИЗЪМ ГО ПРИЧИНЯВА?
Само сега не ми излизай с номера, че електричеството причинява магнетизма, защото веднага ще те питам "яйцето ли причинява кокошката или обратното?"!
Иначе сегашният модел горе долу твърди:
Всичко се състои от безкрайно малки твърди тела, "които като такива могат да се избутват, но не и да се издърпват едно друго".  Е, те някак си успяват и да се издърпват при това от разстояние, обаче понеже не можем да го обясним ще се правим, че не съществува. Защото обяснението наречено ЕТЕР е много неудобно за спора на науката със схоластиците относно съществуването на бога. Да, но механизма на привличането продължава да съществува и да чака обяснението си. Новата научна парадигма дали има смислено обяснение на механизма.
Топката е в полето на господин Михов!!!

mi68:
Радико ще се разберем,
Принципа на привличането е спинова индукция в частност спиновата индукция на тока на разместването. Едноименните спинове се привличат. Разноименните се отблъскват. Това е в чист вид. Ако нещата са смесени имаме маса и заряд картината се променя. Нещата влизат в конкретика и дискусията става сериозна.

Maistora52:
Ради, зарежи го Михов, неговото присъствие във форума вече е обречено... не е за при нас негова милост!
Получи се друго - спора ти с Mi68, и особено твоите въпроси, накараха нещо да ми "мръдне в главата"... и ето какво се получи:
Изхождайки от твоя въпрос "Кой е ПРИЧИНИТЕЛЯТ на Гравитацията? - веднага направих паралел с една от моите тези (Производен Постулат в ЕТВ - зеленото бутонче под аватара ми), че една от трите основни форми на движение в природата е "преместване плюс ВЪРТЕНЕ",  и знаеш ли как хубаво ми се "лепнаха" едно за друго... че Причинителят на Гравитацията е Въртенето! - без разбира се да изключвам и другите две основни форми: "преместване плюс свиване" и "преместване плюс разширяване"...
Физиците в Принстън (Едуард Уитън и др.) твърдят, че съществуват т.нар. "струни" или "супер-струни" - основни понятия в т.нар. "Струнна Теория" или Теория на "Струните". Тези "струни" представляват основният движещ фактор в природата. Те представляват енергийни "нишки" или "тунели", които се въртят, разширявайки се и свивайки се, и бидейки всички те, всъщност Една Цялостна "нишка, струна, тунел, проход, въртоп", която свързва Всичко във Вселена в Едно Цяло, те(тя) изграждат чрез преминаващата през и чрез тях Материя на различни нива на структуриране из цялата Вселена.
Аз си представям тази цялостна "струна", като непрекъснато Въртяща се, Свиваща и Разширяваща се СПИРАЛА, чиито отделни фрагменти, ние наблюдаваме като най-различни обекти около (отвътре и отвън) нас.
И оттук, като започнаха да ми се сипят примери... Планетите се въртят около свое Слънце (и така се формира взаимно "привличане" - гравитация), Слънцето се върти около центъра на Галактиката - поддържано пак от това "привличане", Галактиката ни, и тя се върти около Центърът на местен Галактически куп и т.н.
Ами всички бързо въртящи се колелета, пумпали, жироскопи и др. под. - напр. "Неидентифицирани" и "Идентифицирани" Летящи Дискове, Вертолети, Торнада, Тайфуни и Циклони, електромотори и прочие Въртящи се Устройства, всичките които се въртят все около някакъв "център", не формират ли и те някакво "привличане" и/или "отблъскване"?
И се сещам вече, че всичкото това Въртене, се явява или предизвиква КАТО ЛОКАЛЕН ФЕНОМЕН (явление) - част от тази Всеобща СТРУНА, която държи всичко заедно, и което много добре обяснява именно и точно самата Гравитация, която не е само "привличане", но не е и само "отблъскване", а е нещо като ОСЦИЛАЦИЯ... и се върти, и трепти, и се свива, и разширява, И ТАКА ВЪЗДЕЙСТВА И ВЗАИМОДЕЙСТВА - пренасяйки ТАКА точно енергията (и оттам - силата!), която например ме държи седнал, а не произволно реещ се нейде около компютъра, или около "гаджето"... а, ЧЕ И ЗАЩО на 100 км от Земята, "стола" вече трудно ще ме удържа "седнал"... и така отиваме към ФОРМУЛИТЕ за права и обратна пропорционалност на РАЗСТОЯНИЕТО и т.н. и т.н.
Боже-е-е! Какъв хубав въпрос зададе, Ради! - КОЙ, или също КОЕ, Е Причинителят? И следва да се запитаме: - Ами, ТОЧНО КАК става "номера"?
Поздрави!
ПС! - започвам да се "чудя" как да го завъртя така, че да му употребя Гравитационното Взаимодействие!

doctora:
Трудно ще се разберем Майсторе ... Почти е невъзможно и аз не ти се сърдя за тая работа. Между другото Доктор Михов никога не е говорил за Новата Научна Парадигма, а просто е донесъл иска или не нейните основи на хората. Основната му любов е гравитацията, но покрай нея е открил нещо с невероятно значение за нас. Открил е Гората. Когато говоря за Новата Научна Парадигма Майсторе аз говоря за Гората. За Дърветата какво да говорим освен професионално, но не и в този форум. Едва ли мога да споря с Теб на теми от твоята професия както и ти едва ли би могъл да спориш с мен на теми от моята професия, освен общи приказки. Да говорим за Гората ... Другото няма значение ... Горен или долен Египет - няма значение, просто има си историци за тази работа, но виж за Тризъбеца може да поспорим, но и за него се иска определена подготовка, която я имат малко хора на тази земя. Да говорим за Гората Майсторе иначе е безсмислено и преливане от пусто в празно. И няма нужда да ме редактираш колкото и неграмотен да съм, защото винаги и всеки може да се посмее за чужда сметка на принципа на Вица за Иванчо и Майстора и това кое има рима и кое е вярно. Успех в разбирането. Амин.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия