Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити

Новата научна парадигма - съюз между Наука и Бог!

<< < (5/7) > >>

doctora:
Последно: Истинската Нова Научна Парадигма стои зад реална Енергийна Бариера в индивидуалното и видовото съзнание. Тази Бариера е съставена от инертност и инерция и няма майтап с тях - това казано като Гора а като Дървета казано може само да се изказват хипотези тоест общи приказки. Част от тази Енергийна Бариера са " глей ги тези Идиоти наричащи себе си доктори дето не могат да пишат свястно на български, бъркат терминология и мерни единици, никакъв стил и пунктоалност, а тръгнали света да оправят", но какво да се прави като такава Ви е съдбата и такъв е Договора ... Това за Бариерата го разбрах много бърза ... За повечето от Вас Теорията на Доктор Михов е пълен пунтаж, но има малка част, много малка, които усещате на върха на интуицията си, че нещо не е както трябва ... Е те на тези хора е утрешния ден и те са от наричаната условно шеста раса, но пак ще кажете глупости ... И още нещо разбрах "от" Вечността, че без Двигателя нямате никакъв шанс да разберете Истинската Нова Научна Парадигма. Това не е подценяване на Вас или надценяване на нас, не е предизвикателство или обида, а е констатация като тази на Доктор Михов, че докато е жив не ще бъде разбран. Това последното ме изважда от кожата ми и за това си играя с думите и опитвам ли опитвам да обясня, но пак ще се повторя: Без работещ двигател всичко ще остане като прах по пътя. Думите са вятър и мъгла Майсторе. Думите и числата, които са си пак думи /това също е Гора/ са затворена система и могат като такава да изкарат черното бяло и бялото черно. Единствения шанс за вас е работещ ДГД. Недей да спориш повече с мен Майсторе ти си по-умния и знаещия признавам си или по-точно поспори за последно за да е твоя последната дума, но ако искаш да има диалог да не си играем на словоблудство, а да говорим по същество ..... Да започнем Майсторе от сега: аз ти задавам въпрос и когато ти отговориш на него и аз ще отговоря на него ... КАКВО СПОРЕД ТЕБ Е ЕНЕРГИЯТА? ... Отговориш ли по същество кратко и ясно и аз така ще ти отговоря в няколко изречения.

Maistora52:
Тук-там си прав, Докторе! - особено за Гората! - и за професиите ни разбира се, да, и че д-р Михов е донесъл нещо... но какво, за кого? - това е друг въпрос - и едва ли в този форум има повече от двама души, които да го приемат - не разбират, а приемат! -  (има огромна разлика!)! - г-н Михов е неразбираем, а и ти ако мислиш, че си го разбрал... добре де, разбрал си го! - и каква полза от него тук, като той е неразбираем "отвсякъде" за 99,99% от колегите... май не колегите са виновни за това, нали? - и не те са простите и неграмотните, че не разбират г-на Михова! - така че, дотук с него, финиш, край, END на екшъна "михов"... Нека си пише в неговия сайт, тук ще бъде администриран, модериран и ако нещо случайно остане - може и да бъде публикувано, но само при МНОГО СПЕЦИАЛНИ ИЗИСКВАНИЯ, които са формулирани в правилата на форума - ГРАМОТНОСТ, НОВИНА, УСТРОЙСТВО! - ОСТАНАЛОТО Е МЪГЛА! - и се трие!
...
За "тризъбеца" няма да спорим, защото въпросът за "Нова Научна Парадигма", не се връзва въобще с окултното значение на огромното множество Знаци идващи от пред-историята, които винаги имат за задача ДА МИСТИФИЦИРАТ нещата, а не да ги разбулват и изследват научно най-малкото с две от приетите от теб научни дисциплини - Физика и Химия. а има и други сериозни научни дисциплини, които за жалост, ти не приемаш, а даже ги и охулваш (напр. математиката, философията...)
Ти се уповаваш на Карлос Кастанеда, който "уж" чрез устата на дрогирания дон Хуан ги "дрънка" едни, за "нагуали", "тонали" и други безплътни персонажи, сякаш всички останали са в умопомрачение, и само той вижда Светлината... Имам пет от книгите му, но от всичките тях съм запомнил само една от "смешките" му - че "акъла му сере на покрива, докато тялото му се търкаля или клечи край къщата"...
Другото (от дон Иван) е плод на шизофрениращият му мозък под въздействие на гъбите...
Не отричам, че съществуват пара-психологични феномени - не ме разбирай погрешно, защото имам повече от 30 години окултен опит в разкодиране не само на Знаците, но и като екстра-бонус, чрез упражняването на Йога-системата, включително и при мен се развиха и проявиха някои от "скритите" (окултните) сили, или Сидхи, както ги наричат на Изток. Но това отива в темата за Гората, не е за тук!
Що се отнася до редактирането - сори! - това ми е задължението във форума, да оправям правописните, тематични и стилистични недъзи и недоразумения на някои твърде фриволни писачи. Не съм някой "вчерашен" редактор самозванец, който кълца безразборно к'вото му падне пред очите... За да твърдя, че съм публицист, значи имам сериозен опит зад гърба си.
И като финал тук, как ли ще го възприеме аудиторията, ако аз взема та изтърся за завършек йогийското "Ом!" - така както ти почти ни омагьосваш с твоето: "Амин", кажи! - не започва ли да ти мирише малко в повече на тамян?!
Поздрави!
ПС! - и намери друга,  по-малка лъжичка, "лъжицата" Нова Научна Парадигма не се занимава с окултизъм, и ще ти се запречи в устата.
Извинявай - нищо лично! Просто факти! - прочети внимателно всичко, което съм ти оцветил в първия твой пост тук с червено. И медитирай върху него поне 20 години - защо е с червено?! - и ще седнем тогава да си поприказваме за "Гората".
ППС! - неудържим си Докторе, не мога да ти насмогна! Сори, тъп съм, и знам само, че цялата съвременна Наука НЯМА ЯСНА, ТОЧНА И ДОКАЗАНА ДЕФИНИЦИЯ ЗА ЕСТЕСТВОТО НА ЕНЕРГИЯТА... и аз не знам, и както казах - тъп съм и те питам Теб - Какво е Докторе - ЕНЕРГИЯТА?

Ctah:
  НИКОЙ не знае какво е енергията! (докато не бъде открит Кивота) ;)
Още по-малко, какво е ел. ток.

М/у другото - Вие за какво си говорите? ???

@praktik:

--- Цитат на: Радико в Декември 06, 2012, 11:00:32 am ---Боже, Боже! Аз ли криво се молих или ти криво ме разбра?
 mi68
Кой ти говори за астрономия, писал съм: Може да е Стивън Хокинг...  "ама едва ли"... Може да е Г.Н. Михов?! Може да е и някой никому неизвестен студент. Просто се чака смислено обяснение на въпроса: КОЙ Е ПРИЧИНИТЕЛЯТ НА ГРАВИТАЦИЯТА И С КАКЪВ МЕХАНИЗЪМ Я ПРИЧИНЯВА, И КОЙ Е ПРИЧИНИТЕЛЯТ НА МАГНЕТИЗМА И С КАКЪВ МЕХАНИЗЪМ ГО ПРИЧИНЯВА?
Само сега не ми излизай с номера, че електричеството причинява магнетизма, защото веднага ще те питам "яйцето ли причинява кокошката или обратното?"!
Иначе сегашният модел горе долу твърди:
Всичко се състои от безкрайно малки твърди тела, "които като такива могат да се избутват, но не и да се издърпват едно друго".  Е, те някак си успяват и да се издърпват при това от разстояние, обаче понеже не можем да го обясним ще се правим, че не съществува. Защото обяснението наречено ЕТЕР е много неудобно за спора на науката със схоластиците относно съществуването на бога. Да, но механизма на привличането продължава да съществува и да чака обяснението си. Новата научна парадигма дали има смислено обяснение на механизма.
Топката е в полето на господин Михов!!!

--- Край на цитат ---

Гравитацията, според обяснението й, дадено от Стан Дейо, би трябвало да действа и на отблъскване. Във зони между възможните орбитални състояния на планетите, гравитацията може да действа както на привличане така и на отблъскване. Нямам спомен дали Пионер едно или Пионер две, беше изстрелян през седемдесетте години, и се оказа, че някаква сила подобна на антигравитация, го е изтласкала в посока обратна на слънчевата. Затова и мисията му предназначена да изследва, мисля че беше пръстените на Сатурн, се оказала неуспешна. Но за това има малко медийна информация. А ето и видеото на Стан Дейо http://bgforumkeshe.foroactivo.com/t38-topic?highlight=%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BD+%D0%B4%D0%B5%D0%BE

Maistora52:
Ctah, ти ме разби отвсякъде с тоя Кивот!!!  Реалността е такава, че всичко, което е по-малко от едноклетъчно и има данни, че се движи, променя, работи, действа и т.н. но в същото време е невидимо за дори най-мощните (електронни) микроскопи - е подвластно  само на въображението ни, на дедукцията ни, на фантазията ни и не може да се твърди за него нищо със сигурност. Има много такива невидими и все още (докога ли?) неразбираеми обекти и явления: като вирусите например, или самата Гравитация, или както добре подсказваш Ctah, - ел. ток, но и магнетизма е в същата категория, и ясновидството, и левитацията, и телекинезата... да не говорим за самата Енергия... то и за самата Материя (веществото, субстанцията) не можем да кажем кой знае какво, но поне криво-ляво сме създали някои устройства, чрез които да ги ползваме...
Практик, това за гравитацията, че действа и на "отблъскване" се знае, не е в това проблемът, а в това - кой и какъв е нейният субстанционален носител. И как да се употреби? - като както употребяваме например ел. ток, пък още не знаем как точно става номера с електроните... и с фотоните, и с всички останали суб-частици...

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия