Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити
Новата научна парадигма - съюз между Наука и Бог!
doctora:
Отделих Майсторе 10 минути на зеленото бутонче ... Не се обиждай, а и вярвам, че няма да се обидиш на следните думи: не ми харесва и повече няма да го чета. Аз знам, че най-лесното и едновременно най-трудното нещо на този бял свят е да бъде разбрана Новата Научна Парадигма - ИСТИНСКАТА ... Все още не мога да разбера защо на нас хората ни е толкова трудно да разберем, че въпреки многото думи, които използваме за да охарактеризираме реалността, на практика няма значение как ще я наричаме / нека я наречем природата, но има значение в основата й какво стои. Природата в основата си и във всичко е съставена само от три неща - МАТЕРИЯ/ДВИЖЕНИЕ/ПРОСТРАНСТВО ... Всяка структура от кванта до метагалактиката има три основни характеристики, никога повече и никога по-малко: маса/път/обем. Няма -въпреки твърденията на физиката - парче от ЗАОБИКАЛЯЩОТО ни, което да няма маса, да няма движение/трептение/път и да няма обем, тоест да не заема част от пространството ... От няколко дни се опитвам да напиша нещо смислено на тема време, но все не ми стигаха сили ... Сега ми стигат. ВРЕМЕТО НЕ СЪЩЕСТВУВА ...Защо?: Защото то няма същност, то не е същност, а е измерение (по подобие на килограма) на същност стояща зад него. Килограмът е измерение/мярка на материята и то само поради факта, че гравитацията бидейки пропорционална на материалното съдържимо на дадена структурна форма на материята, тя отразява чрез теглото това съдържимо / но винаги инертността не се вижда истински ... не се вижда, че инертността е самата материя - милиони теми, а времето е измерение на движението. Защо? ДА РАЗГЛЕДАМЕ ВРЕМЕТО КАТО СТРАНИЧЕН НАБЛЮДАТЕЛ ... Какво аджеба е то и защо наистина не съществува, никога не е съществувало и никога няма да съществува. Какво е времето?: ВРЕМЕТО Е ДВИЖЕНИЕ ПРИЕТО ЗА ЕДИНИЦА МЯРКА СПРЯМО КОЕТО ДВИЖЕНИЕ СЪИЗМЕРВАМЕ ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ ДВИЖЕНИЯ ТОЕСТ ПЪТИЩА ВЪВ ПРИРОДАТА ... Кой е този еталонен път? Всъщност еталонните пътища са два: 1. Първия и най-често използвания е движението/пътя/оборота на земята около оста си и този път/движение/оборот е приет за 24 мерни единици, 24 часа и съответно този път/движение/оборот съвпада на 100 % с оборота на голямата стрелка на часовника около нейната ос. Дори и електронен, слънчев, атомен или пясъчен часовник да използваме движението/пътя на последните е еквивалентен на оборота на земята. 2. Втория и много по-рядко използвания е движението/пътя/оборота на земята около слънцето ... Няма равни пътища и това е доказано чрез факта, че оборота на земята около оста й трудно се напасва върху оборота на земята около слънцето и винаги има корекции. И така - един път - който сме взели за еталон, ни служи да съизмерим всеки един път/движение в природата, включително и всяко едно явление и процес. Какво е скоростта, която е също измерение на движението, като същност какво е? Ами скоростта е съотношение между два пътя единия от които съизмерваме, а другия е приет за еталонен каквото е времето и спрямо който съизмерваме всичко. За това времето не съществува, а не заради някакви религиозни или псевдонаучни глупости Майсторе. Успехи човече в битката за просветление. Амин.
Maistora52:
"Боже, Боже! Аз ли грешно те попитах?! - Ти ли грешно ме разбра?!"
Докторе, и аз, след три пъти внимателния прочит и редактиране на поста ти, ще ти го кажа простичко и открито - твърде "слаба ракия" си, за да се захващам в дискусия с теб. Така юнашки си омазал понятията едно с друго и толкова произволно ги използваш, че на практика накрая излиза, че разсъждаваш като "скъсан" на изпита "кандидат-жрец" от времето на Древното Царство в Египет - справка: същото се датира приблизително към/около 3100-2150 година/и преди Христа. И като добавим още 2012 години след Христа - излиза, че насреща си имаме един "доктор" със собствена "теория" и ""нова научна парадигма"", с които се е решил да шашне баш фараона Менес (обединител на Долното и Горното Царства на Та Кемет - Египет)!!!
Нищо и не си разбрал от "зеленото бутонче", докторе, освен, че то е зелено!!! - и може би твърде необходимо за някои други "зелени и обли работи" помещаващи се по странно стечение на обстоятелствата между нечии рамене...
Нямам думи, докторе... Върни се в 8-ми клас, и започни да си учиш по-добре уроците по физика...
Очаквам наистина сериозна дискусия, а не бъркотия от думи, понятия, твърдения и псевдо-научни изречения!!!
mi68:
Здравейте,
Темата е по-скоро в идейна фаза отколкото работна. Електромагнитната константа с=300 000км/сек има дименсия на скорост. Обединява пространство разбирай дължина на вълната и време период/честота/. Скоростта е чиста механика и връзката с инертна и гравитационна маса се усеща.
Магнетизъм за сега не е доказано. До сега няма частица, която да носи северен полюс или южен/някой може да ме поправи/ имаме примерно електрон със заряд. Като се движи имаме ток на разместване, не виждам да се създават частици север юг и някъкъв магнетизъм. Имаме ток на разместване и спинова индукция.
П.П. Друг краен случей е отворена /прекъсната/ електрическа верига имаме само ток на разместване-визирам повече за променливия ток на разместване, за постоянния ток на разместване е по-трудно, като страничен ефект в повечето случей се получава въртене на ратора.
Seeker:
--- Цитат на: mi68 в Декември 05, 2012, 09:58:05 am ---.. До сега няма частица, която да носи северен полюс или южен/някой може да ме поправи/ имаме примерно електрон със заряд.....
--- Край на цитат ---
Има имислено име на такава частица, наречена е магнитен монопол, но все още не е регистрирана с приборите. Нещо като неутриното - аха да го регистрират, и все още няма такава регистрация. За първи път се споменава неутриното при разпадането на неутрона, така е наречена грешката в масите между неутрона и сумата от масите на протона и електрона. Ако така за всяко неравенство се измислят частици, за да стане равенство, реда на частиците ще клони към безкрайност.
Радико:
Да Seeker Така е броя на частиците не клони а вече лети към безкраен. Идентична ситуация е съществувала когато учените са се опитвали да изчислят траекториите на планетите, но според платоновата "парадигма" броят на осцилациите им е клонял към безкрайност и така докато на Коперник не му писнало, и не сложил нещата в ред. Физиката в момента е в същото положение заорала е в глупости и чака нейния "Коперник" да се появи и да сложи нещата в ред. Мислех, че доктора или Г.Н. Михов ще споделят нещо интересно по въпроса но те за сега го подминават тактично.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия