Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити
Новата научна парадигма - съюз между Наука и Бог!
doctora:
Най-краткия вариант за описание на Новата Научна Парадигма е: Всичко е от бог в бога и бог е във всичко и произтичащите от това милиарди и повече следствия като физика, химия, математика и живот. Само едно уточнение: за мен и Доктор Михов по-точно изказването на думата бог е думата вечност, а още по-точно е дългата дума материя/движение/пространство. Горното твърдение е основния съхранителен закон и съответно основната аксиома на Новата Научна Парадигма и заменяйки думата бог се едно от двете по долу споменати понятия той става от ясен по-ясен, но за да се разбере истински това трябва цяла една енергийна бариера в нас да се разбие. Питайте на фрагменти/кратки въпроси за Новата Научна Парадигма и този път ще се постарая да ви отговарям с няколко изречения ....
Maistora52:
Докторе, уважавам повечето от нещата които казваш, но имам сериозни основания да мисля, че не правиш основния паралел: Нова Научна Парадигма - (тире)съюз между наука и Бог! Някак подминаваш темата, изпускаш я, говориш с думите на г-н Михов, и преповтаряш и ти до умопобъркване думи като "вечност", "закон", "аксиома", "ВСИЧКО Е ОТ БОГ В БОГА И БОГ Е ВЪВ ВСИЧКО" и пр. и пр. - много думички с полиморфно съдържание и във Вашия (ведно с г.н Михов) контекст - без никаква плънка, без никакво съдържание... Не ми е по силите, а и не е тук мястото да тълкувам твоите (а още повече на г-н Михов) изречение по изречение за да видиш сам на какви динени (псевдо-научни) кори сте се насадили, и се пързаляте с всичка сила точно към религиозните затъмнения на фанатиците - които ти напълно и правилно отричаш - но!!! - уви! - пропадате. Тезите са свързани с "бели конци" и са на такъв "тегел", че се саморазплитат дори и без внимателен прочит.
Хайде да направим следното: не аз теб да оборвам, а ти мен - просто виждам, че не си погледнал въобще сайта, който препоръчах да си отвориш и ти (en person, не лично!). Не че той е последна дума на ... не че и дори не е завършен, но има там една цяла страница "Омнология и ЕТВ", която ако успееш да я прочетеш цялата и да си я "разчепкаш", ама хубаво... Тогава сядам да се надприказвам с Вам Двоицата!
Недей мисли, просто така, че съм някое "небрано лозе" и се чудя кой да хвана да го бере!!! - и че много лесно мога да си заменям някои от употребените от Вас с Михова - думички и фразички, една с друга. Не може така! Всяка ОТДЕЛНА дума носи СВОЙ ЕДИНСТВЕН Смисъл, ТОЙ Е ПОНЯТИЕ. Понятията създават представи, те на свой ред водят след себе си Правилни или Грешни Разсъждения... и т.н.... и от цялата тая "върволица" - накрая едните се "давят", а другите отварят нови "хоризонти" на научно мислене и създават наистина Нова Научна Парадигма, а не като вас - Двоицата - нова псевдо-научна КАКОФОНИЯ - гмеж от иреални понятия и всевъзможни словесни еквилибристики.
Хайде да оставим г-на Михова! Теб поне да "спасим" - че затъваш ведно с него в неговото блато...
Не искам да пиша просто така.... прочети където съм посочил в сайта ми, и тогава продължаваме!
Поздрави!
Радико:
Добре. Питам конкретен въпрос Що е това магнетизъм и какво е земното магнитно поле, защото според така нареченият стандартен модел обясненията са крайно неиздържани. Бих искал да прочета обяснението им от гледна точка на новата научна парадигма.
mi68:
Здравейте,
Темата ми харесва заимствана е от думи на Христос" Всяка истинска наука води до Бога"
Ще дам мой виждания за електромагнетизма и връзката му с гравитацията.
Нещата тръгват напред, когато Максуел прави връзка между електричество и магнетизъм. Нещата ще тръгнат, когато се направи връзка между гравитация и електромагнетизъм. Гравитацията да бъде странична сила и да произвежда електричество. Връзката изглежда нова и налудничава, но я има. Да почнем отначало:
Електромагнетизмът има две страни:
-електрически ток - ток на проводимост, конвекционален ток, ток в електролити, и т.н.
-ток на разместване - неутринен ток, който във вакум не отделя топлина, имаме явлението свръхпроводимост.
Токът на разместване се движи противоположно на електрическия ток и поначало се разсейва. Така се запазва баланса, едното е за сметка на другото.
По отношение на електронния ток имаме отворена или затворена верига,постоянен или променлив ток, еднофазен или многофазен
По отношение на тока на разместване имаме само затворена верига, постоянен или променлив, еднофазен или многофазен, интерференция,/стояща вълна/.
При интерференция или конус се изменя концентрацията /плътността/ на носителя на тока на разместване - неутриното. Неутриното чрез маса или чрез спин влияе на гравитацията. Механизмът не е известен, но за практиката е важно, че има влияние.
Може да разгледаме бифилиарна намотка по която тече електрически ток, липсва ток на разместване. Същото явление имаме при взаимен капацитет на сферичен кондензатор.
Практически трябва токът на разместване и електронният ток да текат в една посока. Става чрез фазовъртяща група или време-закъснителна верига. Нещата изглеждат прекалено прости, но намаляването или увеличаването на концентрацията на неутрино се компенсира от гравитацията. Гравитацията играе роля на еластична сила. Имаме параметрично изменение на средата, следователно параметрично усилване на енергията. Параметричен генератор от нов тип. Може да има постоянен ток, но може и променлив, последният е за предпочитане, по-лесно е.
П.П. Не говоря за вълни защото токът на разместване следва електронния ток.
-при синус имаме синус
-при импулс имаме импулс
нямаме радиовълни просто ток на разместване.
Харесваш ли отговора Радико?
Радико:
Като по-различна хипотеза за електрическия ток е интересна база за размишление, но относно природата на магнетизма не виждам обяснението, но да изчакаме Г.Н. Михов или доктора какво ще кажат по въпроса. Може да се заформи интересна дискусия, както преди време стана с питането:
Защо движението на наелектризирана пръчка не отклонява компаса. Макар че, тази дискусия нещо потъна из дебрите на форума.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия