Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Системи за обработка на въздуха и горивото
Турбонатор (завихрител на въздуха)
caduceus:
zmiori
Четири медни спирални вихрови тръби с усукване на 180 градуса. Затворих нещото и не ми се разваля пак за да го снимам, а е трудно да се нарисува - виж поста ми за импелера на Шаубергер, той е с три конусни спирални тръби, а моето нещо е с четири с еднакво сечение.
dedofire
Обикновеният тенекиен турбонатор наистина не върши почти никаква работа - прав си, но аз не говоря за него все пак :) Тестовете ще покажат какво и колко
ПП
понеже виждам че донякъде липсва разбиране за процеса който се опитвам да използвам, ще си позволя да вмъкна един мой личен пост до наш колега в отговор на подобни въпроси - сравнение на технологията на Тесла и Шаубергер; отрицателно флуидно съпротивление.
...................................
Здрасти,
с две думи няма как да стане, но накратко - Тесла ползва основно течението на електроните и вади от него чрез вихрово магнитно поле и накъсани импулси увлечения с основния поток оргон. Шаубергер ползва вода като носещ флуид, другото е същото - вортекси и рязко обръщане на посоката при което пак оргонът избликва навън. Тесла турбината е флуиден активен концентратор на оргона по подобие на Шаубергеровите - виж у Ринат Шаймуратов.
Нулево и отрицателно флуидно триене има когато се мине определен праг на скорост - във вихрови спирални тръби с едновременно осово центростремително въртене и обемна спирална форма с намаляващ диаметър. Виж експериментите на проф. Попел с роговите тръби на Ш. - приложението им при домашния генератор на фрий ток, или при торнадо генератора на Джеймс Йен. С две думи течението се ускорява над началната стойност защото след един критичен момент етерният вихър се движи по-бързо от флуида и го увлича. Дано е станало ясно вече
Поздрави
smsi-h:
caduceus-е,
Защо ползваш готови тръби, когато можеш да използваш латун от мед, за да си направиш тръби с намаляващ и различен в двата края диаметър? Между другото, ако използваш латун, мисля, че на равни разстояния в тръбата лесно ще поставиш малки вътрешни центростремителни завихрители, каквито беше давал в едни снимки по макети на Шаубергер по-нагоре в темата.
В случая, при наличието на вътрешни завихрители в тръбата с намаляващ диаметър, ако закривиш тръбата спираловидно /ако я изготвиш от латун равномерното, без прави ъгли, спираловидно закривяване е лесно, защото тя ще стане подобна на гъвкав маркуч/ ще получиш центростремително движение ВЕЧЕ ПО ДВЕ КООРДИНАТНИ ОСИ... И ако е по две оси, тогава... Даже мисля, че ще ти отпадне варианта с четири тръби, защото ще можеш спокойно да работиш с една тръба.
caduceus:
smsi-h
Искаш да кажеш, нещо като това? ;D
http://prikachi.com/files/1206905O.jpg
http://prikachi.com/files/1206908h.jpg
Първоначалният вариант от пластелин /за уточняване на размерите/, после се лее и навива от восък, маже се с епоксидна смола с пълнител графит, топи се восъчната матрица с гореща вода, накрая се помеднява отвътре дупката с галванопластика. Дълъг процес, затова се допитах до мързела и го поопростих ;D
smsi-h:
Да, нещо такова, но пък не от пластелин и играчката след това.
Направо си изработи тръбата от тясна лента меден латун, който естествено е отвънка да бъде армиран за здравина с плат и лепило някакво, ама вътре да му поставиш и завихрителчета, както при Шаубергер. Преди армирането придай на тръбата нужната спираловидно-конусовидна форма. Като хлапе не си ли играл на фунийки, не знаеш ли как се правят фунийки /перфектна конусна тръба/, които могат да се огъват на 360 градуса, а ако са по-дълги и да им придаваш спираловидна форма...
caduceus:
http://www.mazeto.net/index.php?topic=1267.0
Едно е да го разбереш, друго е да го измислиш за домашни условия, трето и четвърто - да го направиш... Практика трябва, приятелю - не акъл, аз си имам достатъчно :) Не виждам засега някой друг освен мене да си играе реално с тия тръби. Благодаря все пак, ама и чети де - откога съм я постнал тука тая технология. С другата дето я предлагаш просто като почнеш - ще се откажеш, изникват доста проблеми. И като вкараш в началния етап налягане вътре - още повече. Ще видиш как се изправя набързо латунката ;D А "завихрителчета" в размер 2-3 мм. как си ги представяш /тръбата е около два сантима в дебелата и половин в тънката част/? А какво ще кажеш за смачкване на медна фунийка от латун при засукване с такива големи ъгли? И т.н. - аз което пиша съм го пробвал реално /както съм играл и на фунийки де/ Пробвай да си навиеш например онова нещо като ти стане, макар че като е кротко се огъва - ама на спирала трудно ще бъде... ;D ;D ;D С медната фуния е доста по-зор
Поздрави
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия