Алтернативни енергоизточници > Toroidal Power Unit - Steven Mark
Проект - Етерен вихър (тетраедърно TPU)
vitan:
Най-добре първо посмятай необходимото сечение за дебел проводник. После прецени колко от тънките. За цилиндър можеш да използваш парче от PVC тръба за парно (по-голям диаметър), но за студена вода. Ако можеш да се бръкнеш - с дебел проводник 2-3-4 мм е по-удобно.
Радeв:
И така, резултати след първите експериимнти са нулеви.
Захраних бобините с 40V и се въртях около 0,8094495MHz (чийто 4-ти хармоник е NMR на желязото). При 40 волта захранване се получават много големи пикове, волтметъра не ги хваща, но теоретично тряба да са малко над 500V. При бобина A, където честотата е 3 пъти по-висока от останалите доближавайки железен предмен на 0.5-1мм се получава волтова дъга и се затопля много бързо. Проводникът не е топъл пипайки изолацията но при допир на оголена част пристът ми направо започва да съска като на скара :D (явно има микровилнови и СВЧ хармоници).
Експериментите продължават! Ще си играя с тези бобини, но смятм да навия нови от сноп лакирани проводници. Като цяло цъкането е генератора е голяма играчка потчи невъзможно е да се превърти еди диапазон от 1мхз със стъпка 1Hz.
Не мога да разбера от автора на проекта какво има в предвид. Пиковете ли трябва да са 300V или напрежението с което трябва да захраня бобините?
Някой ако има информация за електромотора при който се наблюдава "ефекта на Аспен" да споделя. От него мисля да черпя информация, как подяволие се завихря тоз етер.
Радeв:
Започвам да осъзнавам колко много неизвестни има. Ще трябва да се запозная по-добре с Новата Физика, теорията за етера и т.н. за да знам какво точно ми трябва за да получа мечтаното завихряне. В работата на устройството съм 100% сигурен!
vitan:
--- Цитат на: Radko в Ноември 05, 2009, 09:11:35 pm ---В работата на устройството съм 100% сигурен!
--- Край на цитат ---
Е ми и аз, за какво ти бутам рамо...
Не ти трябва много-много теория, защото ти е даден принципа. Аз като я знам та к'во? Въпроса е в напсването на параметрите. Другото е еднополярни импулси с определена синхронизация. Синхронизацията ти я даде EDM_electronics, а другото някак ще го измислим :)
vitan:
Радко, забравих да спомена, че освен, че бобините трябва да са максимално еднакви, трябва да са навити в една и съща посока. Едва ли има значение дали срещу часовниковата стрелка или по нейна посока. Пък може да има, знае ли човек. След това имаш 3 проби:
- всички начала на бобините да сочат центъра на пирамидата;
- всички начала на бобините да сочат ъглите на пирамидата;
- всички начала на бобините да сочат върха на пирамидата;
Така имаш 3 различни начини на завихряне на Етера, а бобините са някакви въртящи се витла. Представи си, че той е вода, която пада отгоре. Геометрично ще се получат 3 различни завихряния.
Дори сега с малката постановка можеш да направиш някакви експерименти. :)
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия