Алтернативни енергоизточници > Toroidal Power Unit - Steven Mark

Проект - Етерен вихър (тетраедърно TPU)

<< < (15/25) > >>

vitan:
Радко, първо огледай всичко преди да стигнеш до колците  :)

Аз лично не обичам да работя с хармоници, но мисля, че допускаш грешка. Дори, ако искаш хармоници, то те с увеличаването на "височината" им, ще падат катастрофално като ниво/мощност. Така, че от 120 волта, най-много да извадиш колко? А според теорията се искат 300. Не знам какво точно мислиш, не си споменал честотата...

Друго - едва ли отчиташ скин ефекта. ВЧ токовете не се смятат както постоянните.

D= 66,2/(sqrt(F)) , D - диаметър в милиметри, F - честота в херци. Ефективното сечение при ВЧ намалява много, така че, тия токове не знам как ще ги прекараш през тънък проводник 0,5 мм. Ориентировъчно може да гледаш какво ефективно сечение (сметни D) за какъв ампераж предпазител се слага. И 30-33% инженерен запас минимум отгоре. Какво ще правиш си е твоя работа, но 300 V/100 kHz все някога ще ги скочиш. Другото е трупане на опит.

Радeв:
Бладгодаря,@vitan. За високите напрежения мисля да навия бобини 100-200 uH. Другото което си мисля е сърцевини от фетит от феритни антени. Но си прав за скин ефекта и аз съм си мислил по този проблем. А какво би казал ако използвам плосък проводник? Бих могъл да валцувам обикновен и после да го лакирам.
Сега се колебая дали изобщо да експериментира с тези бобини....

vitan:

--- Цитат на: Radko в Ноември 02, 2009, 12:37:48 pm ---Сега се колебая дали изобщо да експериментира с тези бобини....
--- Край на цитат ---
Изпозваш ли ферит си прецакал въобще философията на Етерния вихър. Така мисля.

Плосък проводник е най-добре, но ако го имаш. Ако го валцуваш, лакираш и пр., по-добре вземи малки проводници и ги увий в 1 голям.

Да използваш бобините на снимката за мен си е загуба на време, но ако искаш да се упражняваш - ти си. Както намекнах по-горе, габарита може да се окаже много голям (особено за високите волтажи). Има и други моменти, но не си стигнал до тях. Наблюдавай обаче много внимателно реакцията на GSM-и, радио и телевизия. От MAZETO за мазето е този проект :)

Радeв:
Да със снопче тънки проводници е чудесна идея, благодаря ти! Имам досста първични намотки от адаптерчета.

Радeв:
Някой има ли интересна информация относно разработките на Harold Aspden?

New Physics
Превод:Нова физика

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия