Алтернативни енергоизточници > Toroidal Power Unit - Steven Mark

Проект - Етерен вихър (тетраедърно TPU)

<< < (13/25) > >>

Радeв:
Ами за сега е само теория, но като вникнеш в нея има голям смисъл. Все още никой не знае какво е материята т.е. протона и електрона от какво са направени. Етъра обяснява всичко това. Правил съм експерименти с RC генератор на предложения  от тебе, доста е нестабиле особенни при по-високи честоти (пробвал съм го и с акумулатор мислийки си че е от захранването).

Радeв:
От резисторите след диодите няма смисъл. С тях нма добро регуиране на кофициента на запълване от 0 до 1. Без тях не се поврежда гейта, през него минават 4-5pA, а всичко останало през кондензатора. Имам една подобна схма с шим регулатор на мултисим мога да ти я пратя на мултисим да се увериш.

EDM electronics:
Предлагам един мой вариант на схема за Тетраедъра и ТПУ !

Използват се TTL схеми а не CMOS, причините съм ги изтъкнал по-горе. Имаме брояч, дешифратор, чакащ мултивибратор, логика /тригер на Шмидт/, драйвери, мосфети, товарни бобини.

От изхода на четвъртия разряд на дешифратора се нулира брояча, т.е. той брои до "3". Брояча се превключва с отрицателния фронт на импулсите, така съм избрал и същия фронт за превключване на чакащия мултивибратор.

В изходите на логиките ще има последователни импулси чийто широчина /за всички импулси, цялата поредица/ ще зависи от времето на чакащия мултивибратор, което всъщност се настройва с тримера. От другия изход на ч. мултивибратор се взима сигнала за горната намотка, която работи паралелно със всички останали заедно /виж графиката на схемата/.
Драйверите са с инвертиращ вход, така че в изхода си ще имат "лог. 1" когато на входа е "лог. 0".

Мосфетите са за 500 волта, свръх бързи са. Има и по-добри и като пробивно напрежение и като бързина, но в случая не е необходимо, тия поне са и свръх евтини.

Схемата би могла да се ползва и при ТПУ, а също и да се добавят идентично още каскади по желание.

Три захранващи напрежения, 5В за ИС, 18 В за драйверите и 400 В за товарните намотки.

vitan:
Най-после нещо смислено да се появи. Благодарност за приноса :) Това е каймака на фрии енерджи-то (ако не е пак някоя дезинформационна димка). Нека и от мен малко принос:

- Новобранец не може го подкара това, щото липсва и захранващата част. Тя съвсем не е маловажна (съответно и елементарна).
- В зависимост от работната предполагаема честота има важно оразмеряване на бобините, което не е за подценяване.
- С 500V MOSFET-и на 400 волта захранване няма да стане според мен по ред причини.

Нека Радко или който иска да потроши време и средства да пробва на 300V. Когато няма адекватно отдаване на енергия (несъгласуваност в търсене на резонанс) при индуктивен товар пиковете на напрежение може да са и по-големи от 3,5 пъти захранването.... факт.
3,5 х 400V = 1400V MOSFET, т.е. на 1500V MOSFET
3,5 x 300V = 1050V MOSFET, т.е. на 1200V MOSFET

EDM electronics:
Gogo55, знаеш ли защо не се чука жена на площад ?

- Защото ще се намерят хиляди като тебе де дават акъл и казват колко не ставаш и колко те са знаещи и можещи !

Да видим твоето практично схемно решение ?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия