Алтернативни енергоизточници > Toroidal Power Unit - Steven Mark
Проект - Етерен вихър (тетраедърно TPU)
mzk:
Здравей Радко,
Определено ме заинтригува с този транзистор. Можеш ли да дадеш повече информация - специфики при управлението, стръмността на фронтовете и т.н.
Подкрепям те напълно във високочестотните изделия!
Прикачвам два файла по отношение на посочения транзистор.
lz1ico:
Много се извинявам, Радко би ли разяснил:
1. В цялата конструкция няма никакво желязо.
2. Желязото в чистата си формула има едно NMR, а в смес (примерно стомана)Друго NMR.
3. Принципа на работа нещо ми убягва, тънкостта {Cu + NMR(Fe)} къде е връзката?
Радeв:
Здрасти колега!
Така си ги обяснявам
1. При NMR - огромни вихрови токове, според мен даже е възможно желязото да се пръсне. /в документа пише - разпада се етерната матрица/.
2. Просто чуждите атоми няма да резонират. Единствено влошават електро /топло-проводимостта.
3. Медта се използва като проводник с добра проводимост. Желязните бобини се ползват като закъснителна верига. Те са условието да се създаде второ магнитно леко дефазирано във времето от първото и да се получи магнитен вакуум. Според мен магнитния вакуум поражда работа на ТПУ в импулсен режим - както го нарича Бойс, а в комбинация с въртенето създава спирална етерна матрица.
Също така честотата на NMR на желязото /което е феромагнетик/ програмира тази матрица да се държи като магнитно поле. Това си го обяснявам като технократския начин за въздействане върху етера. /Пък и за сега с по-добър метод нямаме сякаш..../
П.С. Според мен в центъра на работещото устройството ще има времево изкривяване. /Ще съм ви благодарен, ако не ме сметнете за луд./ ;)
mzk:
Радко, дай акъл за електрониката, която ще използваш. Тези наносекунди са доста изкушаващи и полезни в импулсните системи.
Радeв:
Сферикс е дал много добра практическа насока - схема за пулсиране на мощтни лазери. Тъй като той е дал много сложна за изработка резонансна система се отказах. Най-простия вариант, който съм открил е с лавинните транзитори на ZTX /впрочем други май няма/. Голям зор ще е да докопам такива, а дано и да не ме изненадат с непосилни цени.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия