Алтернативни енергоизточници > Toroidal Power Unit - Steven Mark

Проект - Етерен вихър (тетраедърно TPU)

<< < (22/25) > >>

Радeв:
Днес пробвах да екранирам първичните. Резултата е малко по-слаб. След това пробвах да намаля разстоянието м/у бобините. Без да искам превъртях на 20 мхз и нещо проби силно със 1 см искрене за 2-3 секунди през колектора междуфазно??? Но виждам само едната бобина с обгорено петно утре ще видя коя е и другата .... Утре ще прегледам и електрониката че нещо и по схемата замина.
Днес доста време гледах MAGVID на Стефан Маринов. Като концепция много прилича на тетраедъра. Само че то е монофазно => няма да прави идеално кръгово въртящо магнитно поле, а елиптично /като при асинхронните електромотори/. Но информацията е оскъдна ...

mzk:
Здрасти Радко,

ще се опитам максимално кратко и ясно да опиша факт, който обсъждахме с колегата mi68!

Съществуват два метода - импулсен (взривен - взривна вълна) и линеен. Средата реагира и на двата.
Първият - искрище (или мощни транзистори), разряд на голям капацитет в първична намотка от малко навивки.

По мое мнение Тесла е използвал високо напрежение, тъй като е било по-лесно да събере високоволтови кондензатори. Енергията на кондензатора е E=(1/2)*C*U2. Разряд на кондензатори с по-малък капацитет, но голямо напрежение през искрище.

В днешно време имаме на разположение мощни мосфет транзистори (с които ще постигнем добра краткотрайност - взривност) и достатъчно големи кондензатори за ниски напрежения. Т.е. взривността ще я получим не чрез високо напрежение и искрище, а чрез ниско напрежение, голям ток и мосфети.

Втори вариант - линеен. Ефектът се постига в областта на високите честоти. Доказателство за това са опитите на проф. К. Мейл. По данните, с които разполагам, трябва да се търси резонансна честота равна на ~1.54 пъти от работната честота на вторичната намотка (за което не съм сигурен).

Моля те дай данни за дължината на проводника във вторичните ти намотки.

Радeв:
Вторични са  2x14.5м всяка бифилярна.
Току що установих че само DDS генератора беше забил. /нямаше сигнал в изхода/ След 2-3 рестарта се орпави ;)

Радeв:
Здравейте.
Четейки теорията на Торсионните полета на акад.Шипов и свойствата на физическия вакуум, смятам че ми се изясни принципа на работа на тетръедъра и съответно приемниците на радиантна енергия.
Това което смятам за груба грешка в досегашната ми работа е изполването на ниски честоти. Насочил съм се към някой драйвъри предвидени за управление на ултразвукови пиезо кристали. Силно разчитам на всякаква помощ от по-знаещите, особенно ако имат виждания за електростатичен вариант натетръедъра или ТПУ.
Върти ми се като като копромис да пусна бобините през кондензатори от пиезо драйвъри.
Все още обмислям нещата и разчитам на вас за свежи идеи!

С нами Бог!

Радeв:
Здравейте!
Това с ниските честоти до сега е било загуба на време. Няма как да разчитам на хармоник да стигне NMR на желязото.
Започнал съм работа във ВЧ насока, за целта съм се спрял на avalanche транзистори - ZTX415.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия