Алтернативни енергоизточници > Toroidal Power Unit - Steven Mark

Проект - Етерен вихър (тетраедърно TPU)

<< < (21/25) > >>

Радeв:
След като снощи сглобих окончателно установката (със съответните закъснителни вериги, спусъчни намотки, заземен минус и т.н.), току що направих първата серия експерименти.

От колектора излязоха 5 волта при 403875Hz  (NMR на желязото е 8-ти хармоник на тази честота).
Единственото, което не съм спазил е захранващото напрежение, при мен е 45 волта. При това напрежение и импулси 80-100nS консмацията е около 1.5A. До тук нищо аномално!

Изходът го меря с аналогов волтметър през грец от 1N4149.
Това до тук беше просто от любопитство, като имам време ще трябва да навия някакви вторични намотки (т.е. да се получат 4 тесла трафа, като първичната ще са сегашните спусъчни) и тогава вече ще видим какво ще става.

Радeв:
Трудна работа е да се навият абсолютно еднакви бобини когато стане дума за много навивки, а бифилярното навиване осложнява още. Но най-големия проблем според мен са дефектите в кристалната решетка.
Навил съм 4 еднакви бифилярни бобини от по 200 навивки с проводник 0.2мм / с еднакъв брой навивки и еднакъв проводник/, но м/у тях съпротивлението варира с 2 ома ....
Намотките на бифилярните бобини са свързани към земя, като едната минава през закъснителна желязна бобина. /за да се получи магнитния вакуум за който говори сферикс/

EDIT: Добавих схимките.

Утре сигурно ще пускам установката, да видим какво ще става.

Радeв:
Резултати:
Изходно напрежение около 25V след грец-а, ток ~0, на цифровия показва 150-160 /100% откача/.
Играх си с честоти м/у 100kHz и 400kHz.
Има много силни RF смущения /телевизора и радиото се смущават/, при разкачен един кабел от колектора волтметъра почва да откача /аналогов е/ и отива на края на обхвата. Първичните ги пулсирам със 45V със 100nS импулси.
И така, утре ше опитам и разни други неща, м/у другото съм намислил да приложа нещо от магвид-а на Стефан Маринов.

lz1ico:
Браво доста си си поиграл!
Между другото това чудо ще трупа огормна статика.
Поне при мен на такива площи с теслова бобина статиката се усещаше на около 0.5 - 1м.
Твоито е 3 пъти по голямо от това при мен и ако нещо се обърка имаи го навпредвид. Удряха ме искри дълги от порядъка на 10-20см но с нищожен ток.

Радeв:
lz1ico, здравей приятелю! ;)
Благодаря за загрижеността, но това е една смешна купчина телове. ;)
До сега си играх с макета, и 4-те бобини искрят от върховете си като поднесох едно парче тел. Мисля че проблема е се състои в това че породеното магнитно после от първичната неутрализира това на вторичната и така няма достатъчно силен електромагнитен импулст за завихри етера и да създаде магнитеен вакуум => колабиращ етерен вихър.
Ще пробвам да екранирам първичните, но сякаш и това може да не се окаже решение на проблема, защото те винаги ще си останат магнитно свързани. Явно ще трябва да мисля за друг подход. /Това решение ми се виждаше толкова елегантно, а егати грозната недомислица допуснах ...../

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия