Алтернативни енергоизточници > Генератори на Tariel Kapanadze и Donald Smith

Контакти и срещи с Капанадзе

<< < (5/7) > >>

teofilius:
  И преди съм го казвал и сега го казвам - проблема за излизането на технология на свободна енергия на открито пред света, и като търговски продукт не е някаква световна мафия или конспирация ако и преди двадесет години това да е имало някакво значение. Винаги проблема е в самите изобретатели и това са алчност, жажда за слава,  извратен морал(да не би изобретенията им да навредят на човечеството), перфекционализма и стремежа всичко да се патентова и узакони юридически, страх да не ги убият (и то докато никой не им е и намеквал за това, и други от този род.  Нежеланието на разпостранителите на традиционни енерго източници технологията на СЕ да е общодостъпна е на най-последно място пък  и не виждаме тези супербогаташи да проявяват някакъв страх в това отношение.
  По отношение на срещата ми с Капанадзе миналата година през февруари то резултата е отрицателен. За да не се повтарям ще цитирам собствения ми отговор, който дадох на Алтиум, и който той цитира в най-горния пост:
--- Цитат --- При срещата ми с Капанадзе за около 20 минути беше демонстрацията и беше единствено на самозахранване. Товара на изхода бе около 6КВт лампи. Стартира със 9 волтова батерия за десетина секунди и я махна след това и със копче стартира, като веднага тръгна на пълна мощност. Гледал съм и съм заснел под генератора и там няма никакви кабели. 

Условията на демонстрацията са такива, че е невъзможно на индуктивен принцип да предава енергия от евентуален електромагнит под почвата. Това е абсолютно изключено.

Частично съм заснел отвътре и това, което се вижда е основно хидравличен мотор на преден план, а в дълбочина електродвигател и корпус като на електродвигател, но без оребренията, които имат почти всички електродвигатели. Вътре има електроника, по думите му която взима около 40-тина вата от генератора и ги прави на 1КВт, който захранва мотора на хидравличната помпа, която вече създава огромно налягане от порядъка на около 350-400 бара, задвижващо хидравличния мотор на който е ремъка, задвижващ 20КВт електрогенератор, който виждаме отвън.

Секретът според Капанадзе е електрониката и хидравличната помпа, която е свърхефективна.  Единствения вариант за да има някаква измама е вътре в металната част да има скрити акумулатори директно задвижващи електродвигател на по ниско напрежение но с голям ток, който посредством ремъка задвижва генератора.  И все пак нямам такова убеждение а че това, което показва е реално и истинско.

Според мен причината  технологията му да не е още реализирана е собствената му алчност и липса на дипломатични способности, но това е само повърхностна причина.  Възможно е вече да е продал технологията на фирма или организация, която няма за цел да я разкрива пред света. Той самият ми каза, че би го направил за достатъчно пари. 
--- Край на цитат ---

Приятели! Нека имаме взаимно уважение и не се хапеме за дреболии а да се концентрираме върху целта на този форум, която е взаимно да си бъдем полезни по всеки възможен начин така, че кулминацията е да имаме на разположение тук в България действаща технология на свободна енергия и информацията за нея да се разпространява свободно така, че нашия и на света около нас живот да бъде променен към  по-добро в това отношение!

Мнението ми, е че само свободен човек(евентуално изобретател) може да даде Свободна Енергия на човечеството. Свободен от алчност, извратен морал, предубеждения, предрасъдъци, ограничения на съзнанието и духа, свободен от желание за слава и признание. Онзи, който робува на тези и други негативизми, и бивайки роб не може да освободи никого и по-скоро ако направи добро след това съжалява, че го е направил.  Само свободния духом човек носи и дава свобода на другите хора а най-голямата му награда не се измерва в пари, признание и слава а съзнанието и удовлетворението, че е оставил нещо добро след себе си и е направил света малко по-добър или приятен за живеене.

От моя страна аз работя  по темата Капанадзе и вярвам, че наближава да се изпълни времето и да имам работещо устройство. Може би и нещо оригинално ще предложа но принципа ми е "Свободна Енергия-Свободна Информация!" Същия девиз  и на някои от братушките.

mito_kupona:
Генератора на Капанадзе съществува на 100 %. Вие сте, като шопа, гледа жирафа пред него и вика, такова животно нема. Какви измервания, какви глупости, човека го стартира с батерия от 9 волта и на изхода получава 5 киловата, няма нужда от измервания, за да се докаже,че работи. Това, че още никой не е успял да го повтори, не означава, че генератора не съществува.
     А що се касае до внедряването на такъв генератор за масово използване, човек реши ли да го внедри, нищо и никой не може да го спре, защото зад него ще застанат обикновенните и угнетени хора, които са 99%, срещу 1% чифутски гадове и познайте, кой ще спечели. Никой не е устоял пред масите в световната история.
     Аз вярвам, че до 2020 г. ще бъде забранено да се използват петролни продукти, като гориво и технологията на свободната енергия ще се внедрява масово по целия свят.

teofilius:
Абсолютно съгласен с теб  Мито-Купона  8) ;)

teofilius:
Здравей Алтиум!  Аз предложих на Капанадзе да произвеждам генераторите му и той да получава процент върху печалбата -32%. Той се съгласи и не е имал никакви претенции за пари освен условието, като производител за начало генераторите, които изкарам на пазара да са с 1МВт. мощност. Договор щеше да има ако на по късен етап се бяхме чули с него и той дойдеше тук в България. Всичко се провали поради скандал възникнал между него и Гия, който му беше посредник.  Потенциално бих могъл да намеря начин да се свържа с Капанадзе но се отказах да разчитам на това а на това, че имам потенциала да разбера и възпроизведа лично технологията му.
  Инвеститорите са приятели с които имам връзка и са готови да платят за реална технология на Свободна Енергия.

velstar:
Каква ирония! До преди няколко месеца никой не се съмняваше в Капанадзе и генераторите му, а сега се дълбае и търси измама във всеки генератор на свободна енергия. От години наблюдавам интернет пространството и виждам, как след всяка появила се технология в областта на свободната енергия и антигравитация, много скоро след това се появяват лъжливи клипове и изобретатели, с цел дезинформация. Някой силно желае, хората да повярват че всичко това е една лъжа и измама и наистина успяват да убедят дори най силните привърженици на свободната енергия. Вижте Стан Дейо, колко добре разказва в презентацията си за "прикритията". Убеден съм че конспирацията работи в пълна сила, особено в тази област на науката. Сашо Николов е направил необходимото за да се убеди лично, в реалността на тази технология. Той е честен човек, отворен към обществото, лишен от алчност и завист, които са основна пречка за разпространението на тези технологии.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия