Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити
Бог няма! Има нещо Друго!
Seeker:
@ doctora
"Плътността на на фотонния енергиен поток от видимия диапазон е повече от недостатъчен за да съществува живо същество само на него ... И дърветата не карат само на фотосинтеза." - това как го разбра? Със сметки, пита дърветата или така си мислиш? Щото според измерванията масата на дърветата нараства пропорционално на осветяването, с неособенно голям коефицент на поглъщане, тоест светлина има достатъчно.
Ензимите и катализаторите работят по различен начин, само резултатът е подобен - ускоряват или забавят реакции. Но темата е много обширна и би трябвало да се разглежда в отделна нишка.
Maistora52:
Браво! Започваме полека-лека да омацваме и тази тема... някои от нас де, не всички. Но пък и така толкова добре проличава, просто си нямате на представа колко добре - на кой колко му е "багажа"...
ПироВесо, предизвикваш ме да пиша тук неща, които се пишат само на лични, но виждам, че правиш тънки намеци, някакви, на "всеослушание", и опити да мериш на кантар нечия скромност... - Прав си, не ми е скромен псевдонима, но не защото аз не съм скромен човек, а защото някои още по-скромни хора от мен ме нарочиха за такъв - говоря за Изобразително Изкуство, и не претендирам за Пиедестала на Леонардо да Винчи, или Владимир Димитров - Майстора, просто се сетих навремето, че има и един нашенски събирателен образ - "Майстор Тричко" (известен повече с НЕ-работещите си отколкото с работещите си устройства!!!)... и рекох тук да съм точно като един Тричко, но доста, доста по-сръчен от него... пък като дойде "есента", тогава ще видим кой колко "пилци" е преброил и изловил...
Ти, с какво можеш да се похвалиш, Пиро, че ти пречи моят псевдоним?! Защото аз има с какво да се похваля... Не че ми е зор, но на някои българи все трябва да им се доказва нещо... Ами доведи го твоят светъл и пре-светъл "слънцеяд" при мен, и като го оставим само на "гола вода" - стой та гледай какво ще стане...САМО ЗА ДВЕ СЕДМИЦИ!!! - Защото драги Весо, не на мен трябва да се доказва, а на теб, че "такова животно нема!"... кантарчето драги, кантарчето, чашката с урина и кръвната проба показват, че т.нар. "слънцеяди" са мошеници.
Друго - може би лично ти не го знаеш, но тези "слънцеяди" отдавна са изследвани в съответните лаборатории и е повече от перфектно доказано, че НЯМА ТАКЪВ ФЕНОМЕН.
Така че, не аз го отричам, а цялата най-напреднала наука и на Изток и на Запад от нас - дето още тънем в неведение...
Отдавна, много отдавна съм в пълно съгласие със себе си драги Весо, и не избивам никакви комплекси, с опити да се правя на по-велик, по-голям, по-можещ, по-знаещ и по-разбиращ, например от Теб! - това са инфантилни проблеми... Е, не че нямам трески за дялане, но те са изшкурени от годините, и вече са без значение...
И при мен, драги Весо, скепсисът е в наличност, но не онзи селяшки скепсис на нашего брата - шопа, а един друг, малко по-умерен, наричам го "доверчивия скепсис"... Е, аз първо се доверявам, и чакам, или изследвам, или проверявам, или просто го разглеждам от "три различни ъгъла-позиции" и ... то е ясно - Нещото или отива на пиедестал, или отива на боклука... Скепсисът не търпи междинни положения... Той е като Магнита, или като Гравитацията - няма "нулева точка".
Благодаря и за поканата да дойда и да пробвам... Просто няма нужда... вече! - Пробвал съм го! И знам.
Ти кажи нещо друго, че темата за "Извънземни" отново назрява - има ли НЛО (НеИдентифицирани Летящи Обекти), за разлика от ИЛО (Идентифицирани Летящи Обекти)... и съответните по цвят "човечета", и/или ония - наследниците на Третия Райх...
Питам и всички останали - защото тази тема за Летящи Чинии и прочие Антигравитационни Устройства е много, много по-сериозна тема, от глупостите около "слънцеядите"...
Поздрави!
doctora:
Дърветата дишат през ноща, тоест ползват кислород и натрупан преди това органичен ресурс, произвеждайки въглероден двуокис и вода ... През зимата спят ... Това са доказани преди повече от век процеси и те показват, че за жизнената дейност не е достатъчна само фотосинтезата. Няма нужда да спорим от вида, че видите ли дърветата ползват натрупания енергиен ресурс чрез фотосинтезата от деня през ноща. Имам нещо друго предвид и пак ще се повторя, че съвременната физика, химия и биохимия виждат процеса фотосинтеза, но виждат само неговата фотонна част, която не е достатъчна да захрани РЕАЛНОСТ ОТ ВИДА НА КАКВО ИЗМИНАВА ЕДНА КОЛА КАТО ИЗГОРИ ТОРБА СЪС ЗОБ И ЕДНА ВЕЛИКОЛЕПНА БИОЛОГИЧНА МАШИНА КАКВАТО Е КОНЯ ... Обикновенно обяснението е, че биологичните машини са свръхефективни / може пък и да е вярно /, но все пак за по-знаещите от мен това обяснение е куц кон. Нещо липсва в тази " реалност ". Това не е пълната реалност. Включването на ензимите/катализаторите в тази реалност я прави по-пълна, но и тогава тя не е съвсем пълна защото според Съвременната Научна Парадигма катализаторите подаряват скорост ей така от кумова срама ... Тоест имаме наличие на условия за безплатен обяд, а това е невъзможно ... Това е закон, който хората не могат да прескочат. Ефективността на "живите" машини е пряко свързана с ензимите, но това сякаш не се вижда или поне не се вижда в завършена картина. И ще се потретя, че не се вижда в пълнота защото няма обяснение от къде ензимите взимат енергия тоест движение за да я/го предадат на даден химически процес и същия да завърши не за 1000 години, а за няколко часа. Напомпваните енергии при каталитичните реакции са огромни ... за да ни пестят хилядолетия време и тези енергии не идват само от обменяните такиви при дадените химически реакции под формата на топлина и изобщо на електромагнитна енергия. При това тези реакции - каталитичните в истинския смисъл на думата тоест ускорителните и инхибиторните не нарушават ЗСЕ защото ускоряват и забавят само възможни химически процеси. И да доразвием тази теза: на какви условия трябва да отговаря дадено химическо вещество за да направи водата горима ... Това вещество трябва да напомпва от някъде енергия в химическата връзка на водата. Това ще е особен тип катализатор/посредник и отново възниква въпроса от къде той взима енергията за това нещо и дали съществува изобщо. Стефан Найденов и Илия Вълков безусловно велики български учени кой каквото ще да си говори са достигнали до тази реалност. Всичко което е известно като коментарии от тяхна страна като реалност и апокрифност отговаря на фактът, че те са успели да направят такава химическа субстанция и такива условия при които водата да "загори" . Дори подобно доказателство е опитът на Доктор Тренчев и Инженер Борисов ... Само като коментар първия от тези изобретатели е човекът разрушил в буквалния и преносния смисъл лабораторията по Биоелектроника ... Това е лабораторията на Доктор Найденов. За втория изобретател ако се разнищи вероятно ще излезнат интересни неща, но това да си го правят други. Някога исках да питам Алтиум / но странно нещо е Вечността - вижте какво се случи във Форума / като е ходил той или негов приятел при Доктор Найденов, освен че са били отрязали безусловно дали те са разбрали Доктора има ли или не потомци, тоест продължители на неговото дело. Важно е защото той Стефан Найденов е направил и няколко крачки по-нататъка от всички останали работещи на тази тема ... Направил е студена ядрено синтезна реакция на базата на паладий гъба и зеления катализатор. Той Великият Български учен май за първи път в света е направил такава реакция, но нещо му е попречело и това че Тренчев му е разрушил лабораторията е само върха на айсберга. Защо той е Велик? Защото се е досетил и даже го е доказал, че на микро ниво се реализират ускорители с огромна мощ, но съдбата го е спряла до тук. Какви са тези ускорители? Огромен масив от информация има на тема МОЛЕКУЛНИ МОТОРИ И ПРОТОННА СМАЗКА ЗА ТЯХНОТО УСКОРЯВАНЕ / в руските сайтове на руски е най-достъпна тази информация / ... На кратко есенцията е молекули ускоряващи въртенето си от нула до милиони обороти в секунда при подкисляване ... Но и тук реалността не е пълна, защото всичко се обяснява с подкисляването, а не с това от къде истински идва енергията за това ускорително въртене. Нямя безплатен обяд в тази реалност наречена бял свят. Каквото щът да ви разправят. Не ми се пише повече.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия