Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити
Бог няма! Има нещо Друго!
Maistora52:
И съм правил и пробвал всякакви "дивотии", и съм наблюдавал такива, и съм чел за такива... Всичко това е една огромна, гигантска лъжа за "слънцеядството"... Т.нар. Велики Йоги (напр. Тайланга Свами е (уж де) живял 280 години...) са били нещо подобно на т.нар. "слънцеяди" - ядели са само трева... Дишали са много бавно (и дълбоко), не са правили въобще никакъв секс, и в крайна сметка винаги са преминавали от състояние "жива мумия" в състояние - мъртва мумия... за много по-кратко време от един нормален 70-80 год. живот. Големият Вивекананда защо ли завалията е живял само 39 години?!
Изкарвали са максимум 120 дни без храна... НИКАКВА ХРАНА, само изворна водица... и накрая пак са умирали... Между впрочем, това тяхното ти ще го наречеш ли ЖИВОТ? - или по-точно си е чисто ВЕГЕТИРАНЕ...
Ето че дойдохме и до "вегетирането", или другояче казано - до "фотосинтезирането" - ами че това са абсолютни ... безднейши глупости... Знаем какво е фотосинтеза, нали, и че за нея е необходим ХЛОРОФИЛ в клетките... много хлорофил, точно като клетките на растенията... И те са ЗЕЛЕНИ, нали... е, приказката за "зелени човечета" е от съвсем друг характер... Аз още не съм чул или видял зелени хора!!!
Дай го малко по-научно, защото някои младежи тук, ще си помислят, че така ще си решат енергийните нужди... и ще го подкарат само на трева и слънчеви бани...
Освен всичко това, ще подскажа, че не след 10-ия ден (точно и само), започва трансформация в организма, но тя няма нищо общо с фотосинтезата, още повече, пък да се говори за приемане (хранене) с фотони през очите... хайде, недей, може да си чул нещо, да те е послъгал някой, но чак пък такива "номера" и на Дейвид Копърфийлд не са му хрумвали.
Стават съвсем други неща в човешкия организъм, и в крайна сметка, той преминава към хранене от собствените си резерви... самоизяждаш се, първо енергията в клетките на мускулите, после тази от черния дроб, мастните депа, после апетита отива към костите и си аут след 120 дни!
Сам си твърдо убеден, че човешкият организъм имайки определена първоначална маса, и точно определен вид метаболизъм (не като при червеите, пеперудите, жабите, или крокодилите) - и не може да се храни с фотони... Познавам един такъв експериментатор - остана завалията без зъби на 35 години... а беше най-добрият йогист в школата на Венци Евтимов.
Иначе, хубаво би било да не се мъчехме все да ядем и ядем...и ядем... и после ... мъка-а-а!
@praktik:
Това са йогистки глупости. Ако човешкият организъм се беше прегодил към фотосинтеза, то нямаше да сме месоядни, въобще ядни. ;D
Maistora52:
Колега, длъжен съм да поясня, че споменатите "слънцеяди" нямат нищо общо с Йога и като система, и като наука, и като упражняване на тялото и ума, и повдигане на духа. Не бива да говорим за Йога несериозни работи. Особено ако не познаваме тази система.
doctora:
Слушам Майсторе и изпълнявам. В този блог повече няма да има амин казан от мен ... еее разбира се ако не решите нещо друго. Един смислен, разбира се от моя гледна точка въпрос към подготвените. Всъщност 2 въпроса. Първо има ли химик сред вас ... Ако иска да се индентифицира ако иска не, но по-важен е втория въпрос: от къде катализаторите/ензимите взимат енергията за да ускорят дадена химическа реакция. Нали не смятате, че закона - Няма Безплатен Обяд е невалиден при химическите процеси. И все пак според химията този природен закон явно за тях не важи. А къде отдават енергията инхибиторите за да забавят дадена химическа реакция ... Не можеш нещо да ускориш без да придадеш енергия и не можеш нещо да забавиш без да му отнемеш енергия и това важи за всичко. Плътността на на фотонния енергиен поток от видимия диапазон е повече от недостатъчен за да съществува живо същество само на него ... И дърветата не карат само на фотосинтеза. Слънцеядите наистина ряпа да ядат ако не си играем на думи само разбира се. Между другото тази тема е пряко свързана с ННП. Колкото и на нас хората да не ни се иска да говорим за темата Хищник ние все пак сме Хищници и това не е кой знае каква истина, но просто в еволюционно отношение ние трябва да хапваме месце ако не постоянно то поне от време на време за да си пазим здравето. Другото наистина са фантасмагории и тук Майстора е прав и ние не преминаваме в режим фотосинтеза.
PyroVeso:
Майсторе, Майсторе (какъв скромен псевдоним само...), ако не на друго, то животът ме е научил поне на три работи:
1) Да не отричам нещо, което не разбирам и в момента не мога да възприема по никакъв начин;
2) Да призная поне пред себе си, че има хора "по-големи", по-можещи, по-знаещи и по-разбиращи от мен, както в определени области, така и като цяло.
3) Да подлагам на съмнение всякаква общоприета и обществено-натрапена представа (като например че човек не може да живее без храна, че няма нищо отвъд ума и отвъд живота и т.н.)
И на мен ми се иска Земята да е плоска, а природните ресурси - неизчерпаеми, но уви... Иска ми се също всичко умишлено-негативно, което съм направил през живота си да бъде заметено под килимчето и забравено, и за него никога да не ми бъде потърсена сметка (със смъртта на физическото тяло всичко да приключи), но пак уви...
Не е възможно умът и логиката да си представят нещо, което е много по-голямо от тях и е отвъд тях. Това е все едно една клетка от твоето тяло, с помощта на примитивното си съзнание, да се опита да си представи какво е да си човек, има ли други хора освен тебе, и с какво се занимават хората по принцип. А клетките, органите и системите от тялото ти очевидно имат съзнание, понеже като се порежеш раната зараства сама, без ти да упражняваш съзнателно усилие за това.
Та пак казвам - ако ти стиска, заповядай да пробваш... Гарантирам ти, че страшно много ще си промениш представите за нещата. Точно както в случая с асиметричното ти колело... Ако ли не - няма смисъл да си чешем клавиатурите...
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия