Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити

Бог няма! Има нещо Друго!

(1/8) > >>

Maistora52:
Отварям тази тема, защото Свободната Енергия - и като философски аспект на нашето разбиране на Реалността - има пряка връзка с разните форми на осмисляне по света на различните явления, обекти и субекти от заобикалящата ни действителност.
Тук можете СВОБОДНО да дискутирате разбирането си за окултните сили (или сидхите - както ги наричат във Ведите), както и всевъзможните проявления на триединството Материя-Информация-Енергия наричани Прана, Чи, Ки, Оргон, Бог, Светия Дух, Чудесата, Парафеномените - телепатия, телекинеза, левитация, ясновидство или проскопия, пророчество и пр.
Има ли ги, и как ги разбирате - освен признатите от науката 4 взаимодействия: слабо, силно, гравитационно и електромагнитно - Менталното и Духовното взаимодействия? И имат ли те всичките нещо общо помежду си?
Очаквам тази тема да стане любима на повечето от нас, защото Менталността, Разумът и Духът имайки в крайна сметка чисто материална основа, са на прага да се себереализират в чисто материални устройства.
Обяснете, ако желаете, какво е Бог според Вас, или ако го наричате с друга дума - какво е това Другото? - и каква е връзката му с това, което тук наричаме Свободна Енергия?

Ctah:
  Maistora52, според мен, тая тема е излишна за тоя форум!
Съжалявам, има си стотици такива, и който иска да чете ТАМ!
Все пак тук трябва да доказваме и преоткриваме, нали?
Споко!
Нищо лично, ако има други Миховци и Доктори, да пишат ;D

Лек ден!

Maistora52:
Ясна ми е ситуацията Ctah, но точно И за Миховците и Докторите отварям тая тема, за да се събира цялата им мистика на едно място, че то виж какво става с темата на Михов, уж за "хидро-гравитационни" алабализми - Доктора се отнесе вече към "Трета Поднебесна"...
Е, ще има и рационални коментари - всъщност - те ще са важните. А въпросите ми са повече от провокация, която ще разкодираме по-нататък.
Споко и ти! Пределно ясно ми е какво става тъдява.

Seeker:
Наличието на Бог е строго субективно и твърде лично,  за да се коментира има или няма. То не се доказва, защото във виртуалното пространство на съзнанието на всеки един отделен индивид, съществува цяла една Вселена и всеки един виртуален обект си има име според съзнанието на индивида. В този смисъл съзнанието на индивида се явява  Бог за тази виртуална вселена, защото създава и премахва всеки един виртуален обект или закон. 
В настоящия форум би трябвало да се разглеждат обекти и закони, обективно съществуващи извън  съзнанието и проявяващи се независимо от желанията на конкретния индивид. В този смисъл Материята трябва да се разглежда като неделимо съставена от Вещество-Енергия-Информация, защото няма обект във Вселената, който да не е изградена от тези компоненти в различни пропорции. Комплексно трите компонента си взаимодействат помежду си, но и изграждат вселенски връзки на нива отделни компоненти.  Най-малко изучена е Информацията, защото трудно се отделят  генерираните от съзнанието обекти, от индуктираните отвън форми и идеи.  Хората опитно разбрали, че  чрез определено откъсване от обществото (отшелничество и режим на хранене) могат да се регистрират и осъзнаят слабите информационните  полета.   Мисля, че много скоро ще почнем да говорим освен за Свободна Енергия, и за Свободна Информация.

П.С. Предлагам  раздела " Теории и хипотези" да се изведе от от ниво на под-под-раздел  и да се постави в по-горно ниво. Така ще се оформи една логическа линия  за всички постващи като Г.Михов и други развиващи собствени хипотези.

Maistora52:
Въпросът ми конкретно за естеството на "Бог" не се отнася към личностно-религиозния аспект. Това няма да осмисляме тук, защото насоката и темата на целия форум "отиват на кино"!
Става въпрос за естеството на проявления (изброил съм някои по-основни от тях), които под една или друга форма имат връзка със Свободната Енергия - т.е. парадират се по начин необясним от науката, и въпреки това са енерго-информационни и то проявления... т.е. става нещо там, мърда, мести се, върти се, просветва и ...(в кръга на шегата) - даже не му тече кръв!
Влезте в дълбокия подтекст на въпросите и оставете мистиците, религиозните и фанатиците да се люшкат както те си могат "на повърхността".
Освен това, не бива да разглеждаме каквото и да било, дори и чисто хипотетично - отделно от Съзнанието и Разума. Тезата тук е, че щом имаме Наблюдение, имаме и Взаимодействие. Така че, идеята е да "разнищим" естеството на тези взаимодействия и да ги впрегнем да ни вършат работа.
А иначе и самата дефиниция - Свободна Енергия - е твърде дискусионна... т.е. има нещо там, Потенциали разни, и дайте да ги точим, или "лети" си някъде из Пространството някаква "енергия" и ние, хоп - правим си устройство за да я "гепиме"... Тук трябва да ровим - във формите на проявленията (феномени и парафеномени), които въпреки че са безкрайно и доста неизследвано множество, все пак могат да бъдат сведени до някои вече общо известни определения, термини и понятия.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия