Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Разлагане на водата

HHO клетка производство в България !

<< < (6/7) > >>

Ksurnev:
Здравейте, отдавна не съм писал по този въпрс.
От моите експерименти стигнах до извода, че Бай Илия и Стен Майер са накарали клетките си да изпадат в резонанс по някакъв начин. Резонанса на клетката е между 2.4 и 1.8 килохерца, в зависимост от електролита. Не съм имал възможност да го пробвам, но мисля, че трябва да е с къси импулси и високо напрежение (примерно около 200 - 600 волта). Ако започна да правя нещо, ще е от 1/20 от полупериода, с възможност за настройка, и възможност за настройка и по честота.
Бях приготвил блокинг за тази цел, но се оказа, че не може да вдигне повече от 600Хц заради пермалоената сърцевина.
Много е вероятно да са ползвали и безиндуктивния ТТ.

СЕ от Смолян - Коцето.

caduceus:
Проектът с ННО клетките /такива каквито се правят в момента/ е осран, защото не се разбира същността на работата на такава клетка в режима, в който е ползвана от бай Илия. Станли Майер пък е съвсем друго нещо, защото там процесът не е пр-во, подаване през тръбопровод и чак тогава използване на ННО, а съвсем друг и става за части от секундата директно в цилиндъра /технологията е инжекторна/. Това което прави ефективността НЕ Е производство на водород и кислород в големи количества което после да изгаряме!!! Работата опира до същите процеси, които вървят при клетка на Джо - а именно производство на оргонна пара /дим, проникващ през материята "газообразен" агент/, което е наричано с всякакви имена от несведущите люде - примерно атомарен водород и т.н. Напомням, че истинската клетка работи с минимално или дори без използване на електрически ток /той е само за активиране на процеса при изготвяне на водата/. При бай Илия нещата са подобни и процесът е в ДВГ на Голф единицата му е бил имплозивен, а токът му нищожен и произвеждан САМО от стандартното генераторче на голфа.
Практиката се води от теорията - съответно когато имате грешна теория има грешна и неползотворна практика. Ако не разбирате свойствата на оргонната пара, начина на съхранение и провеждането и, тя просто ще ви изтича през стените на електролизера и в резултат ще имате едни големи таратанци  :)
Айде пак да прочетете ръководството на построяване на Джо селл - пък дано ви светне накрая и за ННО клетките /и що не работят както се надявате/.
Успехи!

ПП
Няма да дискутирам нищо от по-горното с хора, които са твърдоглави догматици и НЕ ИСКАТ да научат нищо ново. Нека си драскат в политическите и общи теми - и да продължават да убиват форума като основно технически, какъвто си беше едно време.
Така че, написаното е за сведение и размисъл от останалите, с по-немухлясали мозъци.

az_skeleta:
Ksurnev, не съм много вещ по тия клетки, макар че по едно време и аз исках да си правя.
 Ще ти кажа защо според мене не става с резонанс. Бих приел че ако клетката е статична в някакъв момент би могла да изпадне в резонанс. Но в колата електролита постоянно ще се пличка и резонанса ми изглежда невъзможен. Другото което ми идва на ум е че ако успееш за момент да вкараш системата в резонанс, то след няколко минути тя сама ще излезне от него, защото електролита ще е променил концентрацията си и ще трябва промяна на честотата. С сигурно има и още причини, но аз не се сещам в момента. Отхвърлям и идеята че Бог е наливал енергия в клетката, за да не почнат заяжданията. За мене в момента важи правилото: докато не го видя работещо пред мене, не вярвам. Не че като го видя ще повярвам, но поне мога да го проуча дали не е тотална измама.

ПП. Асене, ако се използва правилната комбинация от метали, си мисля че може да мине спокойно и без подаване на ток. Въпроса е че единия винаги ще се разтваря и ще трябва да се сменя. Нещо като мембраната чудо на руснаците, които за сметка на желязото си намаляват разхода на дърва/въглища.

dymelsoft:
caduceus, много ми е странно едно нещо, а именно, като си толкова на ти с "проникващия през материята "газообразен" агент" къде ти е работещата клетка на Джо, или каквото и да било работещо нещо, с което да запушиш устите на "мухлясалите мозъци". Аз лично не искам псевдо-научни обяснения, а както казва az_skeleta, искам доказателствен материал изразен в снимки, видео, измервателни показания, и мн.др. с които поне малко да бъде събудено мухлясалото мислене. Писна ми, да чета постоянно, колко сме прости повечето, които не разбираме пустия "оргон". И понеже не го разбираме не се получавали нещата... ти да видиш. Напъните ти постоянно да поучаваш всички няма никакъв смисъл, докато не представиш неоспорими дори и от най-големия скептик доказателства. Всичко друго са едни голи приказки на човек, който много си е повярвал.

Коце, за да работи електролизер с високо-волтови импулси, трябва да се използва дестилирана вода без никакви примеси.
Клетка с електролит има много голям капацитет и действа, като филтриращ кондензатор на подадените импусли, т.е. интегрира ги. Или казано просто в момента в който присъединиш клетката към генератора на клемите към нея импулсите почти изчезват и се получава усреднено постоянно напрежение. Единствения вариант, който съм обмислял да направя е с високоволтови транзистори да се направи двутактно стъпало, чрез което капацитета на клетката бързо да се зарежда и разрежда. Не съм правил този експеримент, пък и отдава съм зарязал всякакви експерименти с електролизери.

az_skeleta:
Не знам дали има смисъл да го пиша, но:
 Бедини казваше че при къси високоволтови импулси, токоносителите в електролита тръгват към съответния електрод и в паузата между импулсите, се движат по инерция. В това има логика, но дали повишава КПД на системата нямам идея. Може би се случва при определена честота само или т.н. резонанс, но пак е за статични установки.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия