Форум > Файлов архив
електротехника
rokssi2:
Майсторе това написаното с главните букви моля те сложи го като лого на сайта.Такава глупост не бях срещал досега в сайта.Колегата изби рибата и всичко детско което беше останало в мен.
Maistora52:
С колегата Сабака се разбрахме незабавно. С него си пишете само на лични, защото същият не може да пише по този начин открито в темите.
Трябваше лично да му преписвам целия текст от три поста - вместо да си върша обичайната работа!
Сори! Измъчих се с глупости!
И моите риби бяха "избити"!!!
>:( >:( >:(
Vetap:
Всички умни хора използват инвертори (вече). Достатъчно евтини и надеждни са. Освен това може да се регулира скоростта на двигателя. Има и допълнителни опции, като: плавен старт, регулировка на момента, PID закони, защити от късо.... и какво ли не. Не си губете времето..... кондензатори и бутони връзвахме преди 30 години.
lda_has:
"""Ще добавя, че ако трифазен трансформатор 1 към 1 - нито повишаващ, нито понижаващ - се свърже първичната страна в паралел или успоредно както е прието да се казва на 220v като се спазват посоките на навивките на вторичната на звезда, то в краищата на звездата напрежението е фазово или трифазно. Задължително е да се спазват посоките в първичната намотка с цел да не се бият магнитните полета. В протевин случай трансформатора ще бучи и ще загрява и КПД ще е минимално."""
Нещо не ми се вързва с тези обяснения!!!
При това включване на трифазен трансформатор ще получиш на изхода три напрежения от 220 волта, но това не е трифазно. Няма фазово изместване на 120 градуса както е между фазите на трифазното напрежение.
Михаил Кузмов:
Ел.техници ! Хайде да уточним за какво става въпрос ! Да въртим 3 фазен мотор с ротор на късо само с една фаза (известно от времето на баба ми) ИЛИ да получим 3 симулирани фази от трифазен мотор захранен от една фаза ??????????
Допълвам : вижте как трябва да изглеждат истинските трите фази в пост #26 !!!
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия