Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Вашите експерименти
Моля за малко помощ (вод. клетка)
amdatlon:
--- Цитат на: Lido в Октомври 13, 2012, 09:20:15 pm ---Много кофти. Толкова разходи, толкова бягане за нищо. >:( . Не знам, дали аз съм сгрешил нещо че да не ми се получава? Някои казват че са постигнали някаква икономия, други твърдят обратното. Може би ще се насоча към други алтернативи. Исках да я направя, и я направих. Като я направих исках да постигна определен дебит и го постигнах. Но не се получи на колата.
--- Край на цитат ---
Е ама нали точно затова преди няколко страници те предупредих( не ти натяквам) че, ще вложиш много пари за тоя дето духа( т.е клетката дето духа газ :D ).
Точно затова исках да ти спестя излишното набутване, и го казах от опит,
но не послуша.
Seeker:
--- Цитат на: Lido в Октомври 12, 2012, 05:37:52 pm ---... Мислех че тази течност която се събира е вода но не е. Намокрих си ръката от нея и взе да ме щипе. Така разбрах че не е вода. .....
--- Край на цитат ---
Да, това е електролит. Като попадне в двигателя започва да сапунисва маслото, защото съдържа основа. И така започва да се запушва филтъра и каналите в двигателя, спичат се сегментите, мазителните свойства на маслото се влошават. Нататъка може да пофантазирате с последиците.
Едно от решенията е газа да минава през разтвор на слаба киселина ( примерно въгленова) и твърдия остатък да се отделя в утайник. Но, като казват руснаците "Игра не стоит свеч" , толкова усложнения за получаване на 1,5 л/м ННО, което е едва 0,1% от количеството газове постъпващи в цилиндъра на един такт не добре. За каква икономия от 15-20% може да се говори щом системата не е проверявана на моторна спирачка, а е чута от хорскита приказки - как колата горяла при градско и извънградско. Направо смях в залата.....
amdatlon:
Много си прав!
Само едно да добавя: не се знае и тази слаба киселина дали няма да повлияе нещо на мотора.
Lido:
amdatlon , много си прав но кой да слуша. Подлъгах се по други коментари , че тези клетки вършели работа и тн. А и, любопитството ми няма граници ;D . Искам да кажа че едни пишат че става други че не става. Но, то ако ставаше при всеки опитал щеше да има ефект и там щеше да се говори че при едни има повече при други по малко, но ще го има ефекта. А, се оказва че това е една лъжа с цел за пари. Да го погледнем и от добрата му страна. Ако пък не бяха тези опити дори и напразни, човечеството никога нямаше да стигне до тук. С това не искам да казвам на другите ентосиасти които искат да експериментират да се отказват. Може пък някой да измисли по добро приложение на водородните клетки (оксиводород) ;) . Все пак ще следя темата, ако някой е измислил начин за това да се включа и аз!
Радико:
А стига сте се оплаквали. па да вземете да вложите малко мисъл а не само да повтаряте чужди идеи.
Толкова ли е трудно да вложите малко повече неръждавейка и да направите електродите кухи и с въздушно или водно охлаждане.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия