Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Вашите експерименти

Моля за малко помощ (вод. клетка)

<< < (28/29) > >>

mzk:
@Радико, напълно подкрепям, но какво точно имаш предвид с въздушно/водно охлаждане?

Радико:
Ето тук направих набързо една рисунка като идея само. Варианти за изпълнение сигурно има много 

Ctah:

От рисунки и идеи сме се нагледали!
Трябва нещо действащо и реално, за което Ти нямаш и помен(сори)...

Първо експериментирай, докажи го, и после търси баламурници(пак сори)

Въздушното охлаждане си е стационарно, а водното е циркулиращо(през бълбучника)

Какво толкова сложно има?

Радико:
@Ctah
Извинявам се но съм допуснал грешка бях притеснен с времето вчера и съм забравил да обърна картинката на 90 градуса поради което е доста неясна за хора с недостатъчна техническа грамотност.

Какво сложно има ли:
Очевадно е написано по горе от "баламурняците" които си повреждат колите с калиева основа поради прегряване на клетките им. Та си мисля, е е по добре първо да мислиш после да питаш, и чак тогава да даваш оценки. Иначе се създава впечатление, че работиш за някой който продава скапани клетки на разни "баламурняци" и има интерес да не се постигне развитие на нещата тук във форума.
Задавам въпроса и към други хора в форума не само към теб:
ЧИСТИ ЛИ СА ПОДБУДИТЕ ВИ КАТО ПИШЕТЕ В ТОЗИ ФОРУМ       

mzk:
@Радико,

При сухи клетки, ако пластината е квадрат/правоъгълник, а се ползват пръстени (кръгли уплътнения), остава достатъчно неизползваем електрод, който действа като радиатор.

Но по принцип е най-добре да няма прекомерно загряване на електролита/клетката, защото това означава неефективна работа.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия