Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Вашите експерименти
Моля за малко помощ (вод. клетка)
Радико:
Една малка идея за всички които се занимават с водород а и не само за тях.
Наложи ми се наскоро да използвам едни малко особени кабели. водят се "сребърни проводници за голяма плътност на тока" бих казал, че проявяват странни свойства: постояннотоков електродвигател захранен с такива проводници става чувствително по мощен въпреки, че теоретично разликата в съпротивлението с обикновени медни проводници е пренебрежимо малка.
използват се в авиомоделистиката "Е имат и някои специални приложения"
тези които използвах имат на тях надпис 16AWG 200 oC и 22AWG 200 oC по тънкия. за съжаление в момента не мога да кажа откъде се купуват защото не съм ги купувал аз но ще попитам човека щом го видя.
Lido:
Искаш да кажеш с това, че тези кабели са по добрите? Качи една снимка само да ги видим како представляват, и надписа им снимай. Няма да се учудя, нали среброто е най добрия проводник!
Радико:
Мисля, че ето товаhttp://www.alibaba.com/product-gs/529020419/16AWG_Silicone_cable.html са кабелите, но са купени тук от София.
както споменах май от магазин за авиомоделистика.
на това смешно кабелче в сайта му дават 35 А "и не лъжат"
vlindos:
Дадения в сайта bear current се дава за максимален пиков ток който ще отнесе.
Мощноста която можеш да "носиш" по него е 3.5 ампера. Сверка - http://www.powerstream.com/Wire_Size.htm
Lido:
Здравейте приятели! От дълго време не бях писал, поради заетост от работа и други причини за което се извинявам. След като направих клетката такава каквато съм я описал до последно покарах малко с нея. И, изникнаха някои проблеми. Имам влагоуловител но и той не можа да спре конденза. Като измина 50, 60км. и се получава конденз на маркуча за газта. Конденз има преди влагоуливителя, има и след него. Мислех че тази течност която се събира е вода но не е. Намокрих си ръката от нея и взе да ме щипе. Така разбрах че не е вода. Сложих и клапан за да не се връща водата от бъблера в казанчето с електролита, но пак малко се връща. От карането което направих до сега не съм усетил да се е вдигнала мощността и. За разхода и още не съм я засичал но и това ще направя скоро. Мисля да удължа тоя маркуч дето отвежда газта от казанчето в бъблера, за да не може да се връща водата. Също така мисля да направя някакъв утайник за тая течност дето се получава.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия