Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Вашите експерименти

Моля за малко помощ (вод. клетка)

<< < (24/29) > >>

eiffel65:
Преливането е от големите температурни разлики по време на работа и във престой. При такова голямо преодоляване на височината на водата на бъблера /дали клетката грее необичайно  много или/ и  ниските температури нощно време. Ако охлаждаш електролита зимата ще имаш по-слаба продукция. Единствено клапан да вкарва от вън при изключено състояние. Аз също го имам това при моята и още си играя с маркуча при вкл. и изкл..

koce93:
Не е от температурата. Просто се изпълва клетката с мехурчета газ, които избутват електролита. Поставя се помпа да върти електролита, но внимавайте аз развалих една бензинова електрическа на която електролита разяде клапанчетата и спря да работи. Бушон става от тези за апартаментите за 220 волта автоматичен, дето се вдига палчето, като изключи. И кабели над 6 квадрата, колкото по-дебели и по къси толкова по-малко загуба на ток.

Lido:
vladtod, ето го и бушончето. Но е 20 амперов. Нямам плавен старт на клетката, при стартиране отива на 30,35 ампера и после си остава на 16,17амп. Но мисля дя го сменя със 30 амперов.

vladtod:

--- Цитат на: Lido в Септември 24, 2012, 06:12:13 pm ---.

--- Край на цитат ---
Върви в някоя автоморга и си вземи предпазители от климатик и релета  поне 60А. Сложи си многожичен проводник поне 6м2 хубави кабелни обувки и амперметъра в коша на колата само ключа вътре в купето който да сработва след контакт. Гледай кабелите да не са по дълги от 50-60 см.

Lido:
Като гледам има още много да уча за тая работа. Кабелите са ми многожични и са дебели, но не знам колко квадрата са. Само копчето ми е в купета, а ампермера не съм го слагал за да избегна дълги кабели. Него го ползвам само да правя разтвора и да проверявам от време на време на колко ампера работи клетката. Всички надки и кабелни обувки съм ги запоявал за по добра свръзка. Но ключът за старт на клетката ми работи и като не е на контакт. Понеже не знам как да го свържа така че да работи само след като се подаде контакт. Сега както е така ключето може ли да направи някакъв проблем? А за бушона, мисля да купя един от тези за автоусилвателите. Те май са яки. На първата снимка ми е инсталацията на клетката без още два кабела, за копчето. Тези жълтите са минусът ми, те вървят 3 кабела но играят роля на един за да е по як. А тези тъмните са ми плюсът, те са два кабела но като за един. На другата снимка вече са монтирани на колата.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия