Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Вашите експерименти

Моля за малко помощ (вод. клетка)

<< < (22/29) > >>

eiffel65:
Това показание на запалена кола ли е ? Колко волта. По принцип е на добро място,но ако се зъдържаш повече време на едно место просто сложи една преграда от дебело алуминево фолио. Добро е мястото, защото е под радиятора и ще се охлажда от въздушната струя, която навлиза от долу.

amdatlon:

--- Цитат на: Lido в Септември 15, 2012, 02:57:46 pm ---........
 Волтаж м/у ламелите, от 2.0В до 2.3В. Около 17 ампера. Кажете  ми това добре ли е според вас? И трябва ли да коригирам нещо. Забравих да кажа за електролита, той е около 70, 80 грама КОН. И до колко ампера мога да увеличавам? Динамото ми е 70 амп. :)

--- Край на цитат ---
Какво ще рече 2.0-2.3 V?
Че, имаш разлика между отделните клетки ли?
Ако е така не е много добре, според мен.
Ако разстоянията са еднакви трябва да дава почти еднакво напрежение м/у ламелите.
Колко е работната площ на ламарините?

Lido:
Да на запалена кола е! Волтажа съм го писал, и той също е на запалена кола :) А за място още не съм решил къде ще е, но и това е идея ;) Динамото ми зарежда на 14В.

Lido:
Различно ми дава волтажа между ламелите. Ползвам О-пръстени. О-пръстените са 100х3 , съответно това е работната площ.  :) Не знам защо такава разлика има.

eiffel65:
Варианта е, ако си спомняш колега тук ти обясняваше за свързването на първите ламели! Може да го пробваш със всичките така свързани. Примерно, първата свързваш със третата със мосче, а втората със четвъртата. По този начин, ще имаш малко по-вече ефективност по отношение ток и газ, и ще имаш по голямо равновесие на напрежението от единият край до другия понеже по този начин увеличаваш многократно площ и имаш 2 във 1. Първо по голяма електрическа ефективност и второ по-голяма площ/ по-малко съпротивление, т.е. по-малко енергия /.  ;)
А на 100% разликата се проверява тестово с високата концентрация 28% понеже тогава водата има голяма плътност,ако и тогава имаш разлика има нещо нередно.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия