Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Системи за обработка на въздуха и горивото
Резултати от тестове на горивен оптимизатор от caduceus
Vetap:
Ето и някои последователи на Кадуцеус. Цената е 3 пъти по-малка и инсталирането е "free".
Интересно каква икономия ще ми даде показаният на снимката оптимизатор? Тук хората имат закони за защита на правата на клиента и за това предполагам, че въпросният оптимизатор може и да даде 20% икономия.
caduceus:
Vetap
Твоите два бр. са К1, първия модел. Не помня много добре защото беше отдавна, но май колите ти са на бензин. Софтуера им просто те ограничава до това, което му е позволено фабрично през обратната връзка с ламбдата и в случая това са тези 10-11%. При френски автомобили например границата е по-широка и отива на бензин до 20%, при Ауди на около 15-16 и т.н.
В моя предишен пост става дума за минаването на тези заложени граници по-специално при пропан-бутан и метан и то за новия високотемпературен зонов оптимизатор К3, чрез допълнителна ръчна настройка през програма. Тогава не зависим от фабричния софтуер и ограниченията, заложени в него, както е в твоя случай. Освен това се регулира и предварението със софтуерен аванспроцесор - което също не може да стане на твоята бензинова кола. Със същия оптимизатор К1 като твоите два и донастройка при газови горива има резултати и над 30%, така че не ти е виновен оптимизаторът.
Последователи в чужбина имам, но не са тези от плаката :) Такива устройства има под път и над път и никое не дава повече от 3-5%. Махни оптимизатора, сложи си такова и виж сам. Ако пък мислиш че са ти нарушени от мен правата като потребител, може да ми върнеш продукта и ще ти възстановя парите - въпреки че е минал многократно срока от 1 месец с гаранция за това. На никого не съм отказал, въпреки че такава практика няма никъде по света - след години някой да му щукне да върне нещо купено, което на всичкото отгоре работи. Жив и здрав.
Поздрави
elektros:
Поздравления към колегата kaduceus и към неговия колега Румен Роев, който няма аванс процесор за дърта Астра С18ХЕ мотор 125кс и накъсва сигнала за бобината, за да я излъже да дава по-рано искра....Аз случайно работя в едно сервизче, което цяла България знае и още по-случайно работата ми е свързана точно с тези неща, които се коментират тук...Стигнал съм до простичкия извод, че където цяла високоплатена армия от инженери е разработила даден продукт, външните промени и "ИЗЛЪГВАНИЯ" не водят до траен и качествен резултат. Колкото по-малко се намесваме в информационните сигнали на ЕСМ-а, толкова по-добре. Който не вярва, да продължава с експериментите! Успех на всички!
caduceus:
elektros
Няма проблем да се ползва и друг вид ТАП - само инженерите от AEB са измислили десетина модела :) Никой не е казал че трябва да се ползва точно този на Румен - всеки настроен правилно става, включително и хардуерен. Просто в момента човекът напасва двете неща на пътя, за да се намери най-добрия режим в който конкретната кола е с мощност по-голяма отпреди и със най-значима икономия на гориво. Кой къде работи няма значение - важни са фактите и резултатите, нали :) Другото би означавало, че всичко ценно и ново в науката ще идва от БАН, а то не е така ;)
А и ми се струва, че нещо почваш се дразниш, колега - все пак един комплект високотемпературни К3 + ТАП на Румен + монтаж и настройка е 450 лв /ВТ К3 - 300; ТАП+настройка - 150/ и се избива от едно такси за месец и половина, а твоя продукт с електронния блок е 1500 лв !!!! и май вече отиде в небитието ;D Защото електронен блок винаги може да се повреди и има срок на годност, има и захранване от колата, кабели до купето, при преместване на друга кола трябва пак да те търсят и прочее неудобни за ползвателя неща - пък при моите оптимизатори няма нищо такова потенциално проблемно и на практика са вечни и мобилни. Аванспроцесори пък с лопата да ги ринеш, и то направени от водещи фирми /ако вземем предвид заяждането с Румен, за който за първи път чувам негативна оценка - справка във форума на Рено/. Но оптимизатори като моите, с реален значителен ефект, ниска цена и гаранция за връщане просто няма /изключваме оксиводородните клетки за старите дизели, които са от друг клас, цена и имат ограничения/.
Айде не се сърди, просто измисли нещо друго по-добро - в известния сервиз в който работиш вероятно ще ти дойде на ум по-лесно. Там както изглежда има много акъл, който чак се лее по асфалта ;D
Успехи
Caduceus
Vetap:
И все пак, как се прави теста на К1....3? Обикновенно, когато се прави тест на нещо ( работил съм в лаборатория за тест на ракети във ВМЗ - Сопот) се съставя програма (методика) на теста. Например: 1.Изделието се поставя в камера при тремпература 25 град C +/- 1 (посочва се измерителния прибор -Термометър К3, например) ... резултати!
2. Изделието се подлага на вибрации с честота 55 Hz, амлитуда 1мм, синус (Стенд Брюл § Кеар)..... и т.н.
Това е реален експеримент и тогава резултатите са реални. Аз мога да обясня как направих теста на К1, който инсталирах на моята Елантра. Смятам, че е коректен. Ако Кадусеус няма методика на теста, няма смисъл да говорим в тази тема за качеството на оптимизатора. За сега оценявам този оптимизатор с думите...... "Изделието работи добре, но само в присъствието на изобретателя..."
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия