Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Системи за обработка на въздуха и горивото

Резултати от тестове на горивен оптимизатор от caduceus

<< < (3/24) > >>

mzk:
Зареждане.

Днес имах доста обикаляне в София - Драгалевци - НДК - Борис и околовръстното (по България) - Люлин - Дружба (през Тодор Александров, Дондуков, моста Чавдар, Владимир Вазов, през циганската махала до летището) - Малашевци (обратно през Владимир Вазов и Балкан Стар) - НДК - Драгалевци.

- без климатик;

Преходите бяха равномерни, нямаше голямо натоварване, колата на практика не изстиваше. Подбрах пътищата така, че да имам каране на по-дълги, но по-разтоварени отсечки (доколкото това е възможно в София)...

Ето и таблицата: http://goo.gl/BlGlW
Резултат: отново по-висок разход, отколкото без оптимизатор.

ПС: минах и на газ анализатор. Малко ме озадачи, че никой не обръща внимание на моите тестове, но снимката от първия пост показва ниски стойности на CO2. Предполагах, че това е заради пробито средно гърне. Вчера го смених и днес отново минах на газ анализатор. CO2 сега е малко по-висока стойност. Резултатите са абсолютно същите при 2000 оборота.

ПС2: 0 HC и 0.002 CO  8) ::)

elektros:
Виждам, че темата е стара и никой не е писал скоро. Имам предложение към колегата MZK да направи експеримент с мое устройство за икономия на гориво. Монтажа от мен, а от него реални данни и обективни оценки. Устройството няма обратна връзка с електронния блок на двигателя, корекцията се получава автоматично от сигнала на сондите.  Става въпрос само за бензинов двигател, работещ на бензин. До момента има експеримент с Опел Омега 2.0, чипосан на 160 к.с. като средния разход на извънградско без климатик и скорост до 110км/ч е 5.4- 6.2 л/100км.  с устройство, при предишен 7.5-8 /100км. Това са реални данни, но съм сигурен, че недоверието е голямо, затова паралелния експеримент е важен за мен. НЕ СЕ ПРОДАВА!  Ако колегата прояви интерес, на лични!

elektros:
Сега разгледах отчетите на колегата  MZK и видях, че е сложил газова уредба на Голфа.  Може да се пренастрои и за газ.

caduceus:
Темата трябва да се казва "Резултати от тестове на горивен оптимизатор модел К1 на Голф 4 бензин", за да е коректно заглавието. Хиляди пъти съм казвал че бензиновите мотори на VW от Голф 4 нататък /вкл Пасат, Поло и др. от марката, Шкодите, както и тези на Сеат с мотори от същото или подобно поколение/ са с блокирана обратна връзка. Такива са и бензиновите Хонда Акура и Тойота Ленд Крузър. След някакво обедняване при сигнал от ламбдата, компа си мисли, че става нещо нередно и вкарва мотора в авариен режим, като гори повече вместо по-малко. Това се случи и при колегата MZK, който пусна настоящата тема и се учудвам, че не е заключена както другата за оптимизаторите, която има и анкета с видни добри резултати. А защо е заключена, питайте някой от старите админи, те вероятно могат да дадат някакво обяснение. Защо нещо, което явно работи, се затапва и убива в зародиш - ама пропускат, че аз лесно не мра и не се предавам и мога и без тях  ;D
http://mazeto.net/index.php/topic,6079.0.html
Всички описани по-горе проблеми със софтуера много рядко стават при газови и метанови инжекциони, защото там газовият комп  е нещо различно и въпреки, че се настройва по бензиновите дюзи и ползва бензиновата ламбда, е с много широки граници на настройка и не реагира така негативно на радикална промяна в качеството на изгаряне. Освен това винаги може да се настроят параметрите на сместа ръчно чрез програма и край, финита ла комедия - играта на софтуера приключва и лъсва истината.
А тя е, че с така обработеното гориво от оптимизаторите, особено при тези от последното поколение К3 нещата са при газ с около 30% надолу, а при метан с 20% - и това е при работа на мотора същата или по-добра от на бензин! Нещата се виждат на лаптопа приборно и няма тън-мън и бабешки сметки. Който познава Румен Роев /на колата му също има високотемпературни К3 от последно поколение/, да го пита и ще разбере. За незапознатите - Румен е най-добрият специалист в страната по газова и метанова електроника, разработил най-добрия софтуерен аванспроцесор - и то не само за България, а и на световно равнище. Работим заедно от известно време и е видял лично с очите си какво става и как от 1,17 времената на дюзите отиват на 0,94 на метан и как Хюндай Елантра с куция мотор 1,6 л. върти гуми за първи път в живота си  :) И то на метан!
В момента в София се движат няколко тестови коли - таксита с метанови инжекциони, на които е много ясно колко е разхода и се вижда разликата за два-три дни. Ако някой има повече интерес, погледнете във форума ми за снимки и повече информация.
http://garaja.net/viewtopic.php?f=10&t=33&start=100
http://garaja.net/viewtopic.php?f=10&t=50
http://garaja.net/viewtopic.php?f=10&t=43

Тук няма да пиша, имам си моя "къщичка"  ;D направена специално за целта. Основно, за да не ми трият или коригират постовете разни Алтиумци и Гоговци, а пък други да пускат подобни обобщаващи теми с меко казано неточни заглавия.
Поздрави

Vetap:
Моята Хюндай Елантра, 1.6 не пожела да "върти гуми". Най голямата икономия, която постигнах е 10 - 11%. Същото се отнася и до другия оптимизатор, който инсталирахме в Южна Африка. Вероятно е от климата ;).

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия