Алтернативни енергоизточници > Други устройства на Tesla

Бифилярна намотка

<< < (5/7) > >>

GMG:
  EDM electronics, виж на лични !
Пратил съм ти видео, за което искам да коментираш -
има ли единица, двойка или петтица КПД... ;)

Може да се разпространява свободно...

Поздрави !

caduceus:
EDM electronics
1. Благодаря за позитивния тон, понякога малко прехвърлям границата, но mi68 ми е слабост с неговите прозрения - активира ми мисленето и има попадения при аналогиите :) Относно водата - споменатите места са с минерални извори които на са една линия в ИДСЗ - система на земни енергийни линии / някъде се наричат и лей линии/, пряко свързани със кристалния вътрешен строеж на земята. Погледнете за инфо тук - в средата има карта на Б-я и се виждалинията свързваща макар и не съвсем точно Девин със региона около София, където е Горна Баня. Допустими са леки отклонения поради релефа.

http://ksavchev.blogspot.com/

2. Както знаете, трудно се патентова нещо дето не е нормално прието в науката - Тесла е бил принуден да обяснява със стандартни термини. В средата на живота си среща Свами Вивекананда и се интересува живо от ведическото разбиране за вселената, прана, акаша и т.н. Няма начин такива възгледи да минат в патентното ведомство на САЩ необлечени в нормални термини и обяснения - въпреки че не са съвсем верни  :)

3. Доста се рових в живота на Тесла и стигнах до разни интересни изводи. Запитвал ли се е някой защо е направил лабораторията си точно в Колорадо Спрингс? Просто там има основна лей-линия, както и в Корал Касъл на Ед Лийдскалнин. Индианско свято място, наситено със земна енергия - позитивна зона с голямо естествено излъчване, с множество минерални извори. Направен е завод за бутилиране на вода за износ от един кореец - след като е търсил в целите щати е стигнал до извода че това е най-силната и лековита вода там. Как ли пък Тесла се е появил точно на това място? Случайно?  ???
http://findarticles.com/p/articles/mi_qn4191/is_20031031/ai_n10028192/

За бифилярката е доста писане, със доп. инфо и няма да е сега - плюс това не знам дали си заслужава да го пиша тук като май говорим да различни езици и четем различни неща /а и правим/. Ще видим. Основното съм го казал, просто трябва да се приложи в съчетание с принципите, които са едни и същи при Тестатика, клетката на Джо,магнитно-оргонната активация на флуиди и т.н. Който ми е чел постовете и е мислил - все нещо е разбрал, сигурен съмче има и готови неща дето не се показват пряко - и правилно. 

Поздрави

vitan:
Официалната версия до колкото си спомням е, че там има голяма гръмотевична активност, която Тесла искал да използва. Естествено е, че това зависи и от скали, релеф, климат и пр. природа.

Други теории си мисля, че подлежат на повече доказателствен материал, за да бъдат приети за истина.

EDM electronics:
ми68, GMG, Caduceus и др.!

Колеги, нека най-напред се разберем: На първо място се извинявам, ако в последните мои постове тонът ми е бил по-остър и съм обидил някой с това, но целта ми не е да злепоставям когото и да било. Нямам нищо лично към никого. Дразнещото е това, че вече няколко участника от този форум обявиха, че са постигнали нещо, а не го показват. Ми като не искат да ги знаят, да си траят. Естествено е, щом публично обявиш подобна новина да има интерес, въпроси, най-малкото и да се иска да се покаже. Тези които разлайват кучетата да го имат предвид.

За бифилярката: Нищо свръхестествено няма у нея, нещо по-различно, което да не е характерно и за обикновената бобина. Не съм виждал или чел Тесла да е правил Тесла-траф с нея, просто защото напреженията са големи и ще има пробив между навивките, и защото се е стремил бобините да имат по-малки капацитети. За последното мога да намеря цитати от самия него.

МЗК, относно клиповете: В безиндуктивната бифилярка се образува баланс на магнитното поле, но той е нулев в определена точка, наричат го индуктивен баланс. Леко встрани балансът се нарушава и поставена бобина там ще индуктира ЕДН. Това явление е до болка познато в слаботоковата техника, това е един от принципите на които работят металдетекторите.
Вторият клип, отново показва, че няма нищо ново под слънцето. Това е лабораторно упражнение по намирането на резонансния максимум на паралелен траптящ кръг, какъвто е бифиларната намотка на Тесла. Подобен опит всеки може да направи с обикновена бобина и кондензатор, като го включи в генератор на правоъгълно напрежения /както в случая/ и свърже осцилоскоп.

GMG, не си ми изпратил нищо на лични!!! - проверено

Caduceus, отговорът ти за "минералната вода от Девин до Горна баня" не успя да задоволи моето незнание по темата, най-малкото не намерих връзката с това за което говорим и търсим. А ако знаш нещо езотерично за бифилярката, нищо че е много писане, ще се радвам да го споделиш, но нека е такова, че да има реално практическо приложение, а не да остане само в сферата на теорията. СЕ ще я ползваме на практика, не на теория.

Поздрави на всички!!!

mzk:
@EDM electronics - мерси много. В действителност второто клипче не показва нищо особено. Правил съм опити и съм ги описал във форума: http://mazeto.net/index.php?topic=3214.0
За първият ефект, обаче, нямаше как да зная.

Поздрави!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия