Алтернативни енергоизточници > Други устройства на Tesla
Бифилярна намотка
vitan:
И аз бих искал да разбера като обикновен потребител, защо си изгубих 15-тина минути? Под giunal пише експериментататор :)
caduceus:
EDM electronics
Леко се отклонявам от темата, но много ми е интересно защо просто не попитахте колегата mi68 какво е имал предвид под интерференчен максимум на водата - събрахте се значи и като не вдянахте какво е, решихте да го цензурирате - браво, браво... Чета тука за бифилярната намотка например и не мога да разбера защо на мен ми е ясно като бял ден /а много вероятно и на mi68 като чета неговите разсъждения/ че това е плоско-пространствен спирален кондензатор, а не бобина, в по-преден пост казах горе-долу как действа. Цялата технология на Тесла е основана на оргонно-електрически кондензатори от най-различен вид, включително и бобинни - какво ще кажете например за намотката върху летвички /приличаща на кафез/? Василатос е обяснил как действа изащо е така, а тука чета само за магнитни полета и прочее стандартни неща дето водят точно до никъде.
Колеги администратори, като се трият нестандартни постове само губим всички. Ако нещо е явно невярно, ОК - но ако е неясно, има голяма вероятност просто да не е разбрано поради липса на достатъчно информация различна от стандартната. Аз например имам представа какво е интерференчен максимум на водата от Девин до Горна Баня, ама не ми е работа да обяснявам, още повече че не сте ме питали. Авторът на израза е по-логично да каже, ама какво да обясни като му няма поста? ???
Поздрави
GMG:
Здравейте !
Не съм изненадан от коментарите Ви, даже изобщо не съм изненадан,
но пък за сметка на това, няма нищо градивно, нали...
Искате измервания, точни схеми, професионални коментари,
обяснения, графики и т.н.
А кой от Вас е реализирал някоя от моите (непрофесионални) схемки
и да каже - това е така, това не е така, а ?
Теоретично, всеки може да осере някой, ама на практика ще Му е
трудничко (тъй си мисля)...
Така че, господа съфорумци - приканвам Ви, да коментирате
Вашите практични изяви, а не да цвъкате по мен (бедният непрофесионалист).
Алтиум, ЕДМ и компания !
Защо винаги задавате едни и същи въпроси, на които съм отговарял ?
Дай работеща схема, дай обяснение от къде идва СЕ, дай видео, дай
не знам какво си...
Не разбрахте ли, че нямам СЕ и КПД над 1 ?
Съветвам Ви да не се правите на провокатори, каквито не сте !
Всичко добро Ви пожелавам и бистър ум !
EDM electronics:
caduceus, ако ти имаш дарбата да четеш мисли от изречения, които са лишени от логика, то не всички са като теб. Това не сме НИЕ, това го пиша аз, а пък трие друг, който не познавам и с който не поддържам връзка. Няма конспирация на тази основа, ако това си помислил. Това което си чел тук за бифилярката го е писал предимно един. Не е имало две мнения, че бифилярната е и кондензатор, освен бобина - всички кондензатори се наниват на подобен принцип.
Чел съм книгата на Василатос 3 пъти, така че съм наясно. Но и той е само теоретик, нищо на практика от това което е написал не е изпробвал. Ако аз бях толкова сигурен като него, нямаше да мога да заспя докато не си изпробвам теорията.
Прав си, че вероятно разсъждаваме стандартно, но понеже виждам ти си наясно с оргонно-електрическите кондензатори, ето питам те: Как работят те, как на практика да се направи. Какво ти предлагаш на практика - идея, как да накараме бифилярката да концетрира оргона и как на практика да го извлечем като енергия от нея. Нали именно такъв е форума, а не да си обясняваме кое е резонанс, бягаща и стояща вълна, все травиални неща.
В патента си Тесла ясно е обяснил какви са преимуществата на бифилярката, като пояснява, че геометрията на бобината не е негова, а му е позната от преди и нищо нестандартано, различно от класическата теория за бобините не е споменавал. Ти откъде черпиш информация за противното - моля те кажи, източници и т.н. Да не би Тесла да е имал ортак?
Ето на, питам те сега да обясниш и за интерферентния максимум на минералната вода от Девин до Горна баня. Ако не ти е работа, както казваш, не обяснявай, ти си знаеш, върши си работата която си е твоя.
Поздрави!!!
mzk:
--- Цитат на: vitan в Септември 29, 2010, 08:37:48 pm ---И аз бих искал да разбера като обикновен потребител, защо си изгубих 15-тина минути? Под giunal пише експериментататор :)
--- Край на цитат ---
--- Цитат на: EDM electronics в Септември 29, 2010, 07:49:49 pm ---giunal, какво имаш предвид под "Резултата е очевиден" и "ясно се вижда какво става когато се постигне резонанс в Тесла бифилярна намотка".
Аз като гледах клиповете не забелязах нещо съществено, неестествено.
--- Край на цитат ---
Има ефект, който не е обратим. Т.е. Индукцията от бифилярна намотка НК-КН (безиндуктивна) индуцира много добре ток в обикновена плоска бобина. Обратният ефект е много по-слаб. Това е първото клипче. Коментарите на английски обясняват разстоянието между "електродите" на "искрището". Затова клипчето може в първия момент да се стори обикновено, но според мен опитът е интересен.
Ще се радвам да осветлите малко този въпрос.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия