Алтернативни енергоизточници > MEG, INKOMP, комутатори на магнитни потоци, магнитни усилватели

Експерименти с комутатор на магнитни потоци (КМП)

<< < (36/61) > >>

getca:
Здрасти varvarin,

Умишлено не съм посочил мощности, защото първо не знам фазовите съотношения между пиковете и второ сметките могат да се правят по два начина и резултата е много различен. Повече по въпроса...http://mazeto.net/index.php?topic=711.0
Резистора върху който следя тока е 0.1ом/5вт и работи в нормален температурен режим. Осцилото ми е едноканално и не мога да следя фазата, а и в наносекундния обхват греши може би малко, така че стойностите може да имат известни отклонения, но в общи линии резултатите са достоверни. Просто ги дадох като статистика, а не с цел да смятаме мощности и КПД-та, раничко е още, но скоро и това ще го бъде.
Относно нелинейния товар, можеш да бъдеш сигурен, че това е един от пътищата за постигане на висока ефективност и тези снимки го доказват, защото разрядът в газова среда е именно такъв. При пробив на въздуха, разрядът има характер на газов ЦЕНЕР, а характеристиката я има във всеки справочник или учебник по физика. Оттук могат да се направят важни изводи как трябва да се товари МЕГ-а за да има максимална ефективност на конвертиране на магнитната енергия.

ivan_simeonov:
@getca електроди четворка дали ще вървят :)

@jantar 40 херца

jantar:
Благодаря Иване.
Значи ниски честоти и метални магнитопроводи :)

getca:

--- Цитат ---Управляващи намотки 2х40 нав 0.7мм2
изходни намотки 2х80 нав 2х0.7мм2 в паралел
магнитопровод 24 см2 цечение О образен габарити 8х15х6 см
неодиеви магнити 8 броя 10х10х12 мм
товар - 2 лампи 12в 21вата последователно
изход 22в 1.7А 37.4вата
управление 12в 0.65А 7.8вата
А кой какво ще отчете слабо ме интересува, щом работи това ми стига. Колкото до споделяне на данните, май съм единствения който дава данни на работещо устройство в този форум. Нито Валери Иванов (който даже не си и прави труда да пише тук) си дава резултатите нито някой друг постигнал нещо работещо. А при подобни изказвания за отчитане и не отчитане май и аз ще спра да давам информация.
--- Край на цитат ---

Уважаеми Иване, не е лошо човек да има самочувствие, но до степен да мисли, че е единствен май е прекалено. И...след като не те интересува нашето менение, защо изобщо се пънеш да пишеш тук.

--- Цитат ---@getca електроди четворка дали ще вървят
--- Край на цитат ---

Вместо да задаваш тъпи и безмислени въпроси, не е ли по-добре да се замислиш или попиташ какво става, как става и защо става...

Бъди жив и здрав и се радвай на неповторимото си творение... ;)

ivan_simeonov:

--- Цитат ---Уважаеми Иване, не е лошо човек да има самочувствие, но до степен да мисли, че е единствен май е прекалено. И...след като не те интересува нашето менение, защо изобщо се пънеш да пишеш тук.

--- Цитат ---@getca електроди четворка дали ще вървят
--- Край на цитат ---

Вместо да задаваш тъпи и безмислени въпроси, не е ли по-добре да се замислиш или попиташ какво става, как става и защо става...

Бъди жив и здрав и се радвай на неповторимото си творение... ;)

--- Край на цитат ---

Моля думите ми да не бъдат изваждани от контекста, разбира се че се интересувам от всяко едно мнение (до колкото дадено "изказване" може да бъде прието за мнение), но тъй като в този форум постоянно се трият постове, контекста се губи и излиза че съм казал нещо което не съм.Ставаше въпрос за конкретен човек който нямало било да признае данните без не знам си какво си... Няма значение. Нямам намерение да ви се обяснявам за неща които не съм казвал.

Относно тъпите въпроси, отговарях на jantar и реших, че може и нещо на шега да кажа... явно не е било на място, извинявам се за което, колкото до това кое как става, не съм аз правил снимките, че да ги обяснявам, ако това се очаква от мен, не сме в училище учителя да обяснява на група деца. Сега разбирам защо никой друг не иска да пише тук... е, и мен ме отказахте, ще те послушам, ще си се радвам на спокойствие

Живи и здрави и вие
успехи

Алтиум - до края на другата седмица съм готов с документацията и ще изпращам заявка до патентно ведомство, надявам се бюрокрацията да не се бави много

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия