Алтернативни енергоизточници > MEG, INKOMP, комутатори на магнитни потоци, магнитни усилватели

Експерименти с комутатор на магнитни потоци (КМП)

<< < (37/61) > >>

Toshe:
Поредния сигурно хиляден откривател в света, който иска да направи свободната енергия собствена и ще я патентова, за да стане велик и да се радва на творението си сам и на спокойствие. Ако може да си направи генератор в мазето, само да не плаща ток и да се скрие от всички, че да не му го гепи някой и да няма и той авантата :)

P.S. Чакам и getca да подкара MEG-a и дано и той не реши да патентова и да става известен, като "първооткривател".

varvarin:
Здравейте,

Натъкнах се на интересна информация относно принципа на извличане на енергия от постоянния магнит. Написаното там е в съответствие с описанието в патента на Бардън и мисля че е тясно свързано с работата на МЕГ подобните устройства. Има количественна оценка и кога точно се случват нещата.

Ето къде: http://www.hyiq.org/Library/Energetics%20of%20Ferromagnetism%20by%20Leon%20Dragone.pdf

А тук: http://www.intalek.com/Index/Projects/Research/DragoneAnalysis.pdf - малко графики и сметки по същата тема.

Поздрави на всички.

varvarin:
Здравейте,

Пробвал ли е някой да използва по-високо захранващо напрежение за комутатора на магнитни потоци или за МЕГА? Имам предвид стойности около 200 - 300 волта.

jantar:
Преди каквито и да е експерименти с подобни устройства, мисля че е добре да сте наясно как те действат драги ми експериментатори. Ако знаеш принципа на работа - няма значение какво ще е устройството (механично, електромеханично, магнитно и т.н.) то ще заработи! Открийте принципа на работа, разберете го и после действайте (така е правил Тесла ;) ).

varvarin:
@altium
Не мисля че ще бъде проблем за ключовите транзистори. При това положение може да се постигне насищане с по малки токове, а пренапрежението от самоиндукцията лесно се връща обратно в захранването. Що се отнася до квазирезонансния режим - много импулсни захранвания на телевизори и друга апаратура ползват този режим и кондензаторите са само на 1 кв. Но даже и 5кв не са проблем намират се по пазара със стойности от порядъка на нанофаради а за честота около 20-те килохерца като че ли ще бъдат подходящи. Стойността на dI/dt пряко зависи от захранващото напрежение, при ниски напрежения това трудно се постига и води до големи токове, а те винаги водят до големи загуби.

@jantar,
Ние точно това правим - опитваме се да разберем принципа на действие и основните зависимости на конкретно устройство. Тъй като не се намира точно описание на дадено устройство се налага да използваме експериментални методи за установяване на истината. Ако си прочел повече от трудовете на Тесла ще забележиш че той е достигнал до повечето си открития по експериментален път. Разбира се не може да се пренебрегне невероятния му усет и способността му да прогнозира работоспособноста на дадено устройство.

Поздрави!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия