Алтернативни енергоизточници > MEG, INKOMP, комутатори на магнитни потоци, магнитни усилватели
Експерименти с комутатор на магнитни потоци (КМП)
getca:
Здрасти varvarin,
Къде изчезна... ;D Четох отново внимателно какво си писал и разбрах, че вървиш по моята пътека. Що не драснеш една схемичка на твоя вариант - магнитни потоци, управление и т.н. Ако те притеснява форума, прати я на мейла... ;) От моя страна няма проблем със споделяне на досегашния ми опит. Идеята е да се комбинираме някак си, за да не губим време с излишни опити. Щом си докарал КОП-а до 0.9, близо си до истината. Ще ми се да си пишем и по Скайп, но не мога да те уцеля на линия. Какви товари връзваш на МЕГ-а, освен акумулатори...
Поздрави...
getca:
Здравейте...
В темата за МЕГ на Т.Бардън съм сложил анимация на работата му и коментари на руски език. Става въпрос за репликацията на Ж.Л.Надин. В анимацията са означени и стойностите на магнитната индукция при комутацията. Препоръчително е хората, които работят по тази магнитна схема и твърдят, че работят с насищане на сърцевината да хвърлят едно око. Интересен е коментарът за натоварването на чудесията - нелинейни товари, изправители и др. подобни. Е, мислещите хора могат да си направят съответните изводи.
nali2001:
Hello all, I'm new here my name is Steven,
Sorry for the English, but I don't speak Bulgarian or Russian. So I have to use 'Google Translate'.
Anyway, I was wondering if someone is willing to translate for me what Mr. Ivanov is saying when he shows the Oscilloscope screen in this video: http://www.youtube.com/watch?v=7IP-buFHKKU
Thanks in advance!!
Kinds regards,
Steven
sheki:
--- Цитат на: nali2001 в Януари 29, 2009, 11:14:21 pm ---Hello all, I'm new here my name is Steven,
Sorry for the English, but I don't speak Bulgarian or Russian. So I have to use 'Google Translate'.
Anyway, I was wondering if someone is willing to translate for me what Mr. Ivanov is saying when he shows the Oscilloscope screen in this video: http://www.youtube.com/watch?v=7IP-buFHKKU
Thanks in advance!!
Kinds regards,
Steven
--- Край на цитат ---
So far as is heard, the blue screen is current momentum, in yellow is voltage, visible under the cone part of what used.
getca:
Hi, Steven...
It's nice to join us in our forum. In addition to sheki's answer I can say that:
- the blue line is the power supply current;
- the yellow one is the resonant control coils voltage.
Regards...
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия