Алтернативни енергоизточници > MEG, INKOMP, комутатори на магнитни потоци, магнитни усилватели
Експерименти с комутатор на магнитни потоци (КМП)
jantar:
altium, ако пренасочиш потока на магнита - реакцията на Ленц няма да пречи!
Даже ще помогне да се върне системата в първоначалното си състояние (иначе ще трябва да се подават обратни управляващи импулси) :)
ivan_simeonov:
Не Валентин а Валери, грешката е моя, Валери Иванов имах предвид, този с който сте разговаряли. Чел съм си личните съобщения, питах това ли е най мощното което сте виждали, за да знам до къде са другите и какво да се очаква.
Не вземам мерки за неутрализиране на каквито и да било физични закони. Те не могат да бъдат неутрализирани. Целта на конструкцията е ефекта на Ленц да се прояви върху сумарното магнитно поле. При мен изменение на изходната мощност от 0 до 20 вата изменя входната от 6 на 8.4 вата. Което показва че част от ефекта на ленц се проявява и към управляващата намотка, но останалата част е към потока от ПМ.
Колкото до изместването на магнита... не е с цел, забелязах го след като вече бях залепил магнита, иначе по добре да е в средата. Експериментирах и с въздушната междина, но сякаш така работи най-добре.
Валери дали ще се включи и той в разговора :)
ivan_simeonov:
Аз казах вече какво въриши - връща енергия от изхода към входа, но как и какво - повече информация не мога да дам за сега
jantar:
Иване,
Можеш ли да скъсиш малко импулсите към управляващите намотки и да намалиш малко честотата.
Ако разсъжденията ми са верни - ще вдигнеш малко и изходната мощност :)
ivan_simeonov:
И двете са ми изведени на потенциометри,този от снимката работи със запълване около 30-40%, честотата малко над 25Кхз. До сега само със еднакви по форма ферити съм го правил, и почти еднаква конструкция, и пак има разлики, явно си зависи от конретните материали и куп още неща. Например многожилен проводник вдига малко работната честота и още малко кпд-то
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия