Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Вашите експерименти
ННО генератор сух тип... какво пропускам?
userdsp:
--- Цитат на: vladtod в Май 06, 2012, 02:22:47 pm ---...следи тока, но не с амперклещи а с нещо такова http://www.tpetrov.com/ImagesTE/JPG/30ACDSDIR.jpg...
--- Край на цитат ---
Имам такъв уред точно от тпетров само, че е до 50А . Китайски боклук се оказа според мен и според телевизионният техник до нас! Имам и руски такъв, който показва реалните ампери, а китайският дава почти двойни цифри. Всъщност ампер клещите ми показват точно каквото и руският амперметър, който е със сигурност верен. Ползвам същите ампер клещи като на прикачената снимка.
--- Цитат на: amdatlon в Май 06, 2012, 09:01:22 pm ---...Мисля че, ако са 15 на брой е нормално толкова газ да ти дава при тоя ток.
Тока 15А разделен на 3 са по 5 А на пакет от 5 клетки.
Като пусна калкулатора за ефективност на електролизата, излиза че един пакет може да даде около 0.28 л/мин газ.
По мое мнение тока който е нормален за всеки пакет е около 13-14 А.
...
--- Край на цитат ---
Тока за разлика от напрежението не се дели по клетките, а е еднакъв навсякъде. Практически не би трябвало да има разлика дали клетката ще е от три пакета, или от един, но с три пъти по голяма площ. Поне аз така си го обяснявам.
amdatlon:
--- Цитат на: userdsp в Май 08, 2012, 09:09:07 am ---Kато подам 11.6 волта под товар на всяка следваща ламела имам по точно 1,93 волта, което е доста над 1.23 волта
Когато навържа генератора през 3, или 4 неактивни ламели е нормално да имам по-голям ток и да се вдигне производството с компютърното захранване, но точно от големи мощностти бягам.
Искам да постигна 1.5 литра с по-малко от 10А . Четох не веднъж за постижения 1.5Л за 5А в минута и се целя към такъв резултат......
--- Край на цитат ---
То май излиза че за нормална електролиза тези 1.23V са теоритични повече.
Започва да произвежда газ истински след 2 V на клетка.
Но ти търсиш резултати които, мисля не са за нормално захранване на клетка.
1.5 л/мин със 5 А, трудно постижимо :)
--- Цитат на: userdsp в Май 08, 2012, 11:40:47 am ---....
Тока за разлика от напрежението не се дели по клетките, а е еднакъв навсякъде. Практически не би трябвало да има разлика дали клетката ще е от три пакета, или от един, но с три пъти по голяма площ. Поне аз така си го обяснявам.
--- Край на цитат ---
Да тока не се дели по клетките, но се дели по пакет от клетки, но това зависи как си ги свързал.
При това :
"-ННННН+ННННН-ННННН+ "
На мен ми се виждат 3 пакета които са свъзани парално една на друга спрямо плюса и минуса, тогава тока се дели на трите пакета.
Както казах това са мой расъждения, не ангажирам никой с тях :)
Радeв:
Бай Илия /проф. Илия Вълков/ казва че разстоянито на електродите под 9.53мм предизвиква пробиви.
Завърших едно електролизерче по неговите предписания, но още не съм го мерил.
amdatlon:
Ще чакаме да споделиш резултата :)
А м/у другото споменаваш че се получават пробиви, какво ще рече пробив?
Просто не ми стана ясно какво точно се има в пред вид.
Пробив става в диелектрик, а тук си е полупроводима среда, какво се има в предвид?
bobokom:
Това електролизерче суха клетка ли е или мокра?
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия