Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Вашите експерименти
ННО генератор сух тип... какво пропускам?
userdsp:
amdatlon, до колкото си спомням правилно от даскалото според закона на ОМ, токът е равен на напрежението умножено по съпротивлението, което от своя страна ще рече, че всяка клетка има собствено съпротивление в резултат на което има някакви ампери консумаци, НО... тези ампери преминават и през трите клетки.
Да има пробиви не означава всичкия преминаващ ток да е от пробиви. Според електротехниката колкото
по-дебел е един изолатор, толкова по-високо съпротивление има той, но може да има определени ситуации, когато нещата не стоят точно така (примерно под някакво външно действие като температура, налягане и т.н. да се променя собственото съпротивление на изолатора) Специално за случая не мога да си го обясня какво ще е.
Мисля, че успях да постигна резонанс и определено имам зареждане и разреждане на капацитета на клетката, но резултата не е точно търсения и продължавам да ровя по честотните диапазони :)
radonen:
Токът е равен на напрежението ДЕЛЕНО на съпротивлението.
Със спомени някакви не става. Не се занимавай - или по скоро - занимавай си се, но не пиши глупости. Вижда се, че материята ти е крайно непонятна в основите, а ти за резонанси говориш....
userdsp:
И това го има :) Грешката е вярна! Направо не знам как можах да объркам нещо такова, ама останалото май е вярно ::)
radonen, какъв токов сензор бихте ми препоръчали с обхват до 50А, който да мога да намеря в България?
userdsp:
radonen, сега като прочетох поста Ви ми се струва, че звучи злобно, или бъркам някъде? Хубаво е да поправяте грешките на хората, защото всеки може да допусне дори такава груба грешка, но останалото е напълно излишно! А като погледнах всичките Ви постове... то 99% от тях са такива. Не го приемайте на заяждане, защото нямам за цел да споря с Вас, но не ми се нрави да ме слагат в рамка хора, които не ме познават дори.
radonen:
Не, не е злобно, просто понякога не издържам да чета глуппости.
Сензорът е: ACS756.
http://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q=acs756&source=web&cd=1&ved=0CGgQFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.allegromicro.com%2F~%2FMedia%2FFiles%2FDatasheets%2FACS756-Datasheet.ashx&ei=KSesT9_SFKGg4gT36oWfCQ&usg=AFQjCNE1x4Ty--Jh8dpbnHgG1d1jaM5QIA&cad=rja
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия