Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Вашите експерименти
ННО генератор сух тип... какво пропускам?
vladtod:
Ако клетката е оразмерена да работи примерно на 20А и си свързал плочите така, че м/у всяка да има 2В съдя по моята ,след 2-3 часа работа ще стане макс 25 -26А и температурата ще е около 35-40 *.Разтвори 150 гр калиева основа във 1 лт вода като добавяш основата във водата и съда в който я разтваряш да е потопен във вода защото много загрява, налей я в клетката и следи тока, но не с амперклещи а с нещо такова http://www.tpetrov.com/ImagesTE/JPG/30ACDSDIR.jpg и с добавяне на КоН бавно докато се разтвори и вдигни тока до 20 А.
amdatlon:
--- Цитат на: userdsp в Май 06, 2012, 01:56:21 am ---Пика може да се регулира плавно честотата без проблем. Генератора го захранвам със захранване от компютър на 12 волта. Ако искаш ми изпрати схемата си и ще ти направя софтуер за твоя пик.
--- Край на цитат ---
Благодаря за предложението :)
Софта съм си го направил, проблем ми е че, при запушен триак има паразитен ток който, явно е от R-C групата която е паралелно на триака.
Но ще се оправя.
Относно клетката ти :
Мое мнение си е и не твърдя да съм прав.
Дал си че, клетките са "-ННННН+ННННН-ННННН+ ", т.е 15 на брой ли?
Мисля че, ако са 15 на брой е нормално толкова газ да ти дава при тоя ток.
Тока 15А разделен на 3 са по 5 А на пакет от 5 клетки.
Като пусна калкулатора за ефективност на електролизата, излиза че един пакет може да даде около 0.28 л/мин газ.
По мое мнение тока който е нормален за всеки пакет е около 13-14 А.
За цялата клетка - ~40 А и газ около 2,2 л/мин.
Извод: тока е малко. Не става с компютърно захранване, иска си ток и то доста :)
userdsp:
19 са клетките (-) и (+) също съм ги осначил като ламели иначе при схемата -НННННН+НННННН-НННННН+ според мен ще означава, че в края се захранват по една ламела, а по средата има две плюсови и две минусови. Имам изведени конекторчета на всяка ламела и мога лесно да пренареждам свързването както си искам. Фарадеевата ефективност ми е 73% :(
А с тези 40А колата ще клекне бързо ... то тя при едва 20А променя звука на двг
amdatlon:
Още по зле щом е със 19 клетки. Тока идва малко според мен.
Какво е напрежението м/у две ламели ( върху една клетка)?
Най-добре е да е над 2 Волта, иначе няма голяма производителност на газ.
Пробвай да включиш само единия пакет от клетки за да може да му се вдигне тока, и виж как ще се държи.
40 А - много са за двигателя, ама аз говоря по принцип, не съм имал предвид с такъв ток да я включиш в колата.
userdsp:
Kато подам 11.6 волта под товар на всяка следваща ламела имам по точно 1,93 волта, което е доста над 1.23 волта
Когато навържа генератора през 3, или 4 неактивни ламели е нормално да имам по-голям ток и да се вдигне производството с компютърното захранване, но точно от големи мощностти бягам.
Искам да постигна 1.5 литра с по-малко от 10А . Четох не веднъж за постижения 1.5Л за 5А в минута и се целя към такъв резултат. PWM модулаторът ми работи с два 160А мосфет транзистора. Реално може да ги клати при постоянна работа с 80А на общия дрейн, но това са токове с които, ако се примерявах... нямаше да пиша изобщо тук :)
Като променям коефициента на запълване се променя мощността, тоест намаля не само тока, а и напрежението. Може би това е проблем, понеже в случаите на ниски токове нямам достатъчно напрежение за да протече процеса. Бихте ли дали идея как да огранича само тока?
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия