Алтернативни енергоизточници > Nikola Tesla
Ток от йоносферата, електростатична индукция чрез отрицателни HV импулси
Аtos:
--- Цитат на: Maistora52 в Юли 27, 2017, 09:59:23 am --- По времето на "Тесла автомобила", въобще не е имало такова насищане на атмосферата с електромагнитни вълни с изкуствен произход, та да мислим, че той е разчитал на тях, за да движи "таратайката". Същото е и с атмосферното електричество, което ту го има, ту го няма.
--- Край на цитат ---
Малко ще те поправя, Майсторе :D
Едва ли Тесла е разчитал на изкуствените електромагнитни вълни, естествените такива са в изобилие. "Космичният радиофон", както го наричат (снежинките на телевизионния екран) си е постоянно присъствие, макар и да не е с постоянен интензитет - слънчеви изригвания - магнитни бури и т.н.
Сега - дали го е ползвал като "стартер" за друг процес, който не разбираме или за директен добив на енергия - за нас е отворен въпрос?
Освен това, високо в йоносферата има постоянна елетростатична разлика/напрегнатост между слоевете въздух. Това се дължи на постоянното поглъщане ( и отразяване) на електромангитните лъчения и радиацията, пристигаща от космоса и Слънцето.
И точно на тази особеност (разлика-електроимпеданс да го кажем) на йоносферата разчитат ХААРП, СУРА и прочее бъзикни с природата!
Това, че някъде няма бури и дъжд, не значи, че високо, йоносферата не си е един зареден кондензатор. Бурята е просто "изпразването" му, когато се разбалансират заредените пластове по вертикалата.
Фейк, викаш? Ама фейк, който работи...?
За неговото време е имал доста завистници, малко поддръжници и още повече - неразбиращи, за да го величаят преекспонирайки и лъжейки в негова полза, по-скоро би било обратното.
Maistora52:
Съгласен съм донякъде...
За атмосферата - да има огромни тоци, разликата горе и долу - десетки хиляди волтове... ама си стоят там и "кел файда"... трябва много висока антена, с огромна площ и пр. за да тръгне нещо съществено по нея... А "антенката" на Тесла е била нещо около 50-60 см. - От злато да е била, все тая!
Не оспорвам Патентите му - Тесла е Велик!
Но тая работа с "автоНобила" и захранването му, даже тук в нашия форум бе подложена на почти жестоко опровержение - с пресмятания за мощности, километри и пр.
Продължавам да твърдя, че освен разните статични тоци, мълниите (вкл. кълбовидни) и почти неизползваемите космически лъчения достигащи земята - друго няма. Говоря за предполагането и търсенето на Енергия от неизвестен вид (примерно) и нарочването на понятието Етер = Пространство = Вещественост за източник на такава - неизвестна още енергия. Определено, съвременната физика и химия са съвсем наясно с всичките форми на енергия, лъченията, които ги пренасят и апаратите които ги преобразуват.
А от Тесла именно води началото си ХААРПията, но виж я колко квадратни километра площ има.
За радиофона - казах, нищожна работа, слънчевите изригвания и прочие - не само че са непостоянни, но и неизползваеми - каквито и потоци да се сипят над главите ни - не стават за преобразуване с радиолампи. Даже от гама лъченията биха гръмнали направо такива преобразуватели. А неутринните потоци са пък съвсем (почти) неуловими.
Именно за това трябва да влезем в тон със скептиците, че "от нищо нещо не става"! - за да не станем по случайност смешни.
Аtos:
Честно да ти кажа...не ми пука, дали ще стана смешен за някого :D
--- Цитат на: Maistora52 в Юли 27, 2017, 12:44:29 pm --- "от нищо нещо не става"
--- Край на цитат ---
Но напоследък се оказва, че "нищото", не е баш нищо!
Пресмятане на мощности и километри, викаш? Че то е все едно средновековен колар да пресмята мощността на карета, ползвайки своите мерки - колко конски впряга, примерно! Как ще го убедиш, че в един ДВГ има повече сила? Къде си ги събрал тия коне в тая малка кутия?
Ето типичен пример за такова мислене:
--- Цитат на: Maistora52 в Юли 27, 2017, 12:44:29 pm --- А "антенката" на Тесла е била нещо около 50-60 см. - От злато да е била, все тая!
--- Край на цитат ---
Да, и коларят би казал - тия коне и златни да са...все тая :D
Ами аз с радиото и без "антенка" приемам космическия шум! Ако го ползвам за катализатор на друг процес или успея да го саморезонирам по някакъв начин?
Сега - ако ми кажеш - не може да се саморезонира толкова широкоспектърен "шум", ще е потвърждение точно за догматично мислене - така са ни учили, друго яче не може да бъде!
Проблемът ни е, че мислим шаблонно и се облягаме на такива "логически линии", които са ни НАЛОЖЕНИ от "образованието"статуквото, (системата като цяло) и това не е случайно, пък ако искате - пишете ме фен на конспирацията!
--- Цитат на: Maistora52 в Юли 27, 2017, 12:44:29 pm --- "съвременната физика и химия са съвсем наясно с всичките форми на енергия, лъченията, които ги пренасят и апаратите които ги преобразуват."
--- Край на цитат ---
Да, наясно са, но само в материйното проявление на тези състояния на енергията/информацията! Неизвестните са повече от отговорите, даже са повече и от въпросите (понеже има и въпроси, които дори не би ни хрумнало да си зададем, ограничени от материалния си "светоглед").
П.П.Примерна хипотеза само - ако "минигенераторът" на Тесла в електромобила се е базирал на принципа на мултипликиращия резонанс между предавателя му и йоносферата? Подобно на Тунгуския му експримент, но в много по-малък мащаб?
Просто е знаел как да употреби получената енергия, открил го е...
Йоносферата е толкова по-близо от Луната, че хилядни от секундата стигат за десетки "совалки" на сигнала!
Той сам казва, че в експериментите му, излъчения импулс се отразява от йоносферата ОБРАТНО НАДОЛУ, ако няма достатъчно мощ за да я "пробие"...установил е някакъв праг!
И айде сега, никой да не се хваща за буквалистиката - това е само един пример, как може да се мисли извъншаблонно!
lz1jer:
atos, широколентност и резонанс са взаимно изключващи се понятия, както на теория, така и на практика. Забравяш, че законите, които имаме са изведени емпирично, защото такава е природата, в която живеем. Като не ти харесват, намери си друга Вселена. Освен това, трябва първо да си изучил догматичната наука, после да даваш "компетентни мнения", иначе по случайност може да станеш смешен. Шума в радиото е в резултат на интерференцията между топлинния шум на компонентите (вкл. проводниците) и всички други външни шумове, които постъпват на входа на приемника в т.ч. Галактически, Космически, Атмосферен, други топлинни шумове, резонанси на атоми и молекули и т.н. Като цяло напрегнатостта е нищожна, ама много нищожна и ако искаш да отделиш шума от някоя галактика например, трябва доста да смъкнеш собствения шум на радиоприемника, което никак не е лесно. Ако успееш да направиш "широколентов резонанс" с непрекъснат спектър от до 200GHz, доста хора ще ти се зарадват. Учените също си мечтаят за това и ако имаше възможност щяха да го направят на всяка цена. Иначе си разсъждавай колкото искаш извън-шаблонно и докато си фантазираш, догматичните науки ще измислят квантов компютър и ще пратят човек на Марс. Имам даже едно предложение към всички, на които не им харесва днешната наука, отпишете си децата от училище и си ги обучавайте по собствен вкус, закърмете ги с Ацюковски, Тюринг...
Аtos:
lz1jer, точно за това говоря :D
" широколентност и резонанс са взаимно изключващи се понятия, както на теория, така и на практика" - нали точно това казвам и аз! Така съм ги учил, така ги усещам и знам, както и ти, както и милиони други!
Учил съм, че студът е просто липса на топлина...тишината е просто липса на звук и...така!
Но се оказва, че тези концепции се разколебават напоследък, дай да не задълбаваме?
Сега...ако те питам коя точно фиксирана честота предизвиква акустичната микрофония, когато завреш микрофона в тонколоната, пак ще ми излезеш с някоя заучена теория?
Това е типичен пример за самовъзбуждане/мултипликация на сигнал - шум! Нали знаеш каква е разликата между шум и звук?
Истината е, че честотите сами намират собствените си хармоници, с които да резонират, без да са изолирани в тон (ако изобщо разбираш какво говоря).
И да, образованието трябва да е ПАРАЛЕЛНО, понеже всичко е свързано! Това, че гледаш "аквариума" от едната страна, не означава, че няма и други страни...
И не мога да разбера каква е целта на подобни постове - да бъда "ограмотен", да не стана "смешен", да бъда уличен в некомпетентност или да се търси някаква истина?
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия