Алтернативни енергоизточници > Nikola Tesla

Ток от йоносферата, електростатична индукция чрез отрицателни HV импулси

<< < (12/20) > >>

Аtos:
Възможно е и да греша, никой не е безгрешен.
Бих се радвал да репликираш с успех схемата (не е сложна) и да споделиш наблюденията си с нас?

teofilius:
Ако целим да зареждаме кондензатора с положителни заряди от атмосферата и отрицателни от земята, то подавайки положителен потенциал от неоновия или какъвто и да е траф, той ще се зарежда от трафа, антената ще има положителен заряд поради което ще отблъсква зарядите от атмосферата и резултата е нулев. Антената трябва да има отрицателен заряд за да привлича положителни заряди от атмосферата.

Оформя ми се някаква идея по-скоро на принципа на радиолампата та ако щете и с радиолампа. Имаме катод с отопление към земята през кондензатор или директно товар-консуматор. Решетката е с положителен потенциал привличащ електрони от катода и препращащ ги към анода който е свързан с антена 10-20 метра завършваща с метла от остриета която е емитер на електрони в атмосферата.

Другия вариант е антена с товар спрямо земята. Антената е с метла от остриета а те трябва да се загряват за да емитират електрони в атмосферата.

Сещам се че при йонизаторите с отрицателни йони имаме остриета емитиращи електрони и положителен електрод във вид на пръстен или едра мрежа. Факт е че не всички отрицателни йони отиват на положителния електрод и така имаме отрицателен йонен вятър и то доста значителен. На този принцип може да имаме антена но височината трябва да е достатъчна за да имаме излъчване на електрони. Положителния електрод може да е мрежа като не е нужно да има голям капацитет спрямо земята а да е само леко положително заредена и пак принципа става като на радиолампата... :)

Tomika:
"2. Тр-р на Тесла представлява 1/4-вълнов резонатор. Точка по въпроса."

Това не е вярно. Тесла го нарича "най-голямото ми откритие", а вие му сложихте "точка по въпроса". Тесла-трансформатора създава пулсация в ефира /спад в налягането/. Щом не е открил СЕ с какво е задвижил автомобила? Погледнете трансформатора, когато в първичната няма положителен разряд. Какво се случва във вторичната?

mzk:

--- Цитат на: Tomika в Юли 26, 2017, 02:11:09 pm ---"2. Тр-р на Тесла представлява 1/4-вълнов резонатор. Точка по въпроса."

Това не е вярно. Тесла го нарича "най-голямото ми откритие", а вие му сложихте "точка по въпроса". Тесла-трансформатора създава пулсация в ефира /спад в налягането/. Щом не е открил СЕ с какво е задвижил автомобила? Погледнете трансформатора, когато в първичната няма положителен разряд. Какво се случва във вторичната?

--- Край на цитат ---

Вярно е.

--- Цитат ---Щом не е открил СЕ с какво е задвижил автомобила?
--- Край на цитат ---
В цитирания от теб пост пише.

Maistora52:
Значи, аз с времето станах умерен скептик/реалист/оптимист, поради което искам да изкажа тук свое мнение.

По времето на "Тесла автомобила", въобще не е имало такова насищане на атмосферата с електромагнитни вълни с изкуствен произход, та да мислим, че той е разчитал на тях, за да движи "таратайката". Същото е и с атмосферното електричество, което ту го има, ту го няма. Смешно е и да си въобразяваме, че е разчитал и на гигантските тоци, които е генерирал със своята "Кула", защото тя е била много далече от градовете (за безопасност), пък и не е произвеждала такъв вид ток, употребим от електродвигатели.
Мини "антената" която е стърчала от "специалната кутия" въобще не може да е приемна антена за тоци, задвижващи грубите и доста неефективни електромотори от онова време.
Да не говорим и за най-големият проблем - акумулаторите, които също са били крайно "допотопни". Но-о! - мисля, че именно с такива допотопни акумулатори, той е задвижвал "таратайката" - колкото само да шашка публиката. Разбира се, че няма и никакви измервания на тази негова задвижваща "апаратура", и никакви сведения за нейното естество и схемно решение, за това мисля, че "под този вол няма теле"!
Твърде вероятно е, предвид, че са го набедили за "магьосник" - да е имало нещо още по-скрито, и "шашмаджийско", което днес наричаме просто "фейк".
Не твърдя нищо! Просто изразявам съмнения.
Причина за тези ми съмнения е мнението ми, че нито във въздуха около нас, нито в космоса има подходяща за такова преобразуване енергия - с няколкото радиолампи, кондензатори и резистори, та с тях да се "създаде енергия от нищото"!!!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия