Алтернативни енергоизточници > Nikola Tesla

Ток от йоносферата, електростатична индукция чрез отрицателни HV импулси

<< < (11/20) > >>

врановски:
Благодаря ти mzk,
аз също мисля, че получаваните ефекти на свръх единично зареждане при Тесла са случайни и се дължат на натрупване на стоящи вълни върху скаларите. Аз все още обмислям нещата, но все пак смятам, че ако правим устройство за СЕ то трябва да прилича на торнадо в електростатичната част.
При Тестатика дисковете би трябвало да правят някакви стоящи статики, които да зареждат скалар произведен от искровика и да го хранят с напрежение, като при това дъгата предизвиква изкривяване на време-пространството. Нещо подобно става и при торнадото. Там е заровено кучето.
Иначе съм от Пловдив и с удоволствие ще си поприказваме, но нека малко си го избистря в главата.
Поздрави

epwpixieq-1:

--- Цитат на: mzk в Февруари 18, 2014, 09:20:49 am ---Врановски, инвестирах 1 година специално в изследването на безжичното предаване на Тесла и открих, че си е бил доста земен инженер.

--- Край на цитат ---

Много правилен извод, до който рядко се достига. Тесла е екстраполирал само на база на достигнати експериментални резултати. Затова нещата които е конструирал са работили както той си ги е представял.

--- Цитат ---Това, че Тесла е открил СЕ чисто и просто трябва да се забрави. От всичките му патенти, лекции и интервюта има само едно изказване, в което се твърди за получаване на енергия от космическите лъчи.

--- Край на цитат ---

предполагам, че тук в някаква степен се различаваме. Съгласен съм че тесла не е открил СЕ ( ако може да се каже, че някой е откривател на СЕ разбира се ), през 19-ти век, или по скоро в края на века, и имало разбиране, че енергията може да се извлича от всичко около нас, в определени пропорции. Тесла има изказване от 1893г. което може би е придобило статус на лозунг в СЕ сдруженията:

--- Цитат ---Throughout space there is energy. Is this energy static or kinetic! If static our hopes are in vain; if kinetic — and this we know it is, for certain — then it is a mere question of time when men will succeed in attaching their machinery to the very wheelwork of nature

--- Край на цитат ---
"През пространството същества енергия. Кинетична или статична е тази енергия!. Ако е статична нашите надежди са неосъществими; Ако е кинетична - и това ние знаем че е, със сигурност - то тогава е само въпрос на време, когато хората ще успеят да прикрепят своите машини към самото енергийно колело на природата."

Предполагам, че заради това му виждане, и някои от неговите патенти (ако има интерес за цитат ще го направя, макар че те са доста известни), както и големите му изобретения и неговата цялостна експериментаторска дейност са основата за виждането му като основна фигура във СЕ средите. Като цяло нямам причина да не се съглася с това виждане.

От друга страна, теоретично основите на СЕ могат да се видят във трудовете на Oliver Heaviside ("Electrical Papers"), просто човек трябва да ги чете с постоянство и разбиране. Може да се каже, че тези трудове, в някяква степен, са идеината кулуминация, и стриктното математичвако формулиране, на разбиранията през 19-ти век. Там няма да се намерят схеми и практически примери но гарантирано ще намери нов или по-скоро много добре забравен стар поглед за движението на първичните енергийните потоци диелектрични и магнитни, което само по себе си може да насочи човек, как да разглежда енергийните потоци в природата и практически да ориентира в създаването на механизми за канализирането и трансформирането на тази енергични потоци.

От по практична гледна точка предполагам, че това филмче засенто през 1988г. от Borderland Sciences може да наведе, тези които не са запознати с него, на някои нови експериментаторски идеи: https://www.youtube.com/watch?v=6BnCUBKgnnc

x_name41:
колегата Андриан Гуска е направил приемник на радиовълни (както той сам е споменал във заглавието, навярно по всяка вероятност погрешно, тъй-като приемането е капацитивно). С него той захранва 220 волтова лампичка (вероятно около 15-20 вата) и то без заземяване, забележете!. Интересно как никой не се е сетил досега да изпробва точно тази схема за приемник на атмосферно електричество? (направете справка)

видео: https://youtu.be/ZqyugM9pN0E

https://www.youtube.com/v/ZqyugM9pN0E

Аtos:
x_name41, едва ли Гуска ще си сгреши заглавието...мисля, че тук става дума не за "приемник на атмосферно електричество", а за детекторен приемник, който улава космичния радиофон?
Космичният радиофон е (за незапознатите) "снежинките на телевизора" или шумът от радиоприемник, не настроен на фиксирана честота.
Това са електромагнитни вълни, прекосяващи галактики и променящи си дължината и честотата (по принцип към забавяне).
Самите концепции са различни, мисля.

x_name41:

--- Цитат на: atos в Ноември 01, 2016, 03:35:08 pm ---x_name41, едва ли Гуска ще си сгреши заглавието...мисля, че тук става дума не за "приемник на атмосферно електричество", а за детекторен приемник, който улава космичния радиофон?
Космичният радиофон е (за незапознатите) "снежинките на телевизора" или шумът от радиоприемник, не настроен на фиксирана честота.
Това са електромагнитни вълни, прекосяващи галактики и променящи си дължината и честотата (по принцип към забавяне).
Самите концепции са различни, мисля.

--- Край на цитат ---
грешиш, и то сериозно. Всъщност чак сега видях описанието под заглавието на клипа, там ясно е посочено, че освен приемник има и предавател (качер), който бил във съседното помещение (класическо безжично предаване на енергия по Тесла). В интерес на истината очаквах точно такава конфигурация, тя работи нямам грам съмнение във това, но от друга страна изпълнението само на приемник на атмосферно електричество по тази схема е предизвикателство

Ето още един пример във това отношение само че с еднопроводно предаване:

https://www.youtube.com/v/pP5FiCbLu5M

цитата под видеото на Гуска:

--- Цитат ---Приемник работает от теслы в соседней комнате, суть етого видео показать безпроводную передачу, и есть ищо один интересный ефект етот приемник не влияет на передатчик абсолютно никак.
--- Край на цитат ---

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия