Алтернативни енергоизточници > Nikola Tesla

Ток от йоносферата, електростатична индукция чрез отрицателни HV импулси

<< < (8/20) > >>

Радико:
Радев
Има и друга такава тема във форума, която явно си пропуснал http://mazeto.net/index.php/topic,433.msg46107.html#msg46107. Виж какво съм споделил там да не се повтарям само.

Радeв:
Здравейте!
Преди няколко дни се опитах да направя проста импровизирана клетка за разделно генериране на Водород и Кислород. Но се оказа прекалено неефективна... С дебита който получих ще ми трябват два дни за да напълня един чувал за смет....
По сметки 80л водород има 100г товароподемност.
Някакви идеи?

Радико:
Радев ти за "Граф Цепелин" не си ли чувал  вземи спри да се занимаваш с глупости. Това дето си се заел много боли да знаеш. 

Радeв:
Чувал съм естествено, но според мен при правилна експлоатация е напълно безопасно.  8)
Заради единичен случай, породен от нечия немарливост е заклеймен най-ефективния въздушен транспорт ....
Даже един ден ще си летя със собствен водороден дирижабъл.
Два листа фибран облепени с фолио на покрива мисля, че са добра антена като за начало. Ще ги окача на две обтегнати въжета. Смятам, че чрез ускорителни -HV импулси ще компенсирам по-ниската височина.  :)
Площта е сравнително малка за сериозен добив на енергия, но за експеримента мисля, че е достатъчно.
Но пък може би с повишаване на честотата ще се компенсира малкия капацитет ....

Радeв:
Пичове не се получи наш,та работа.... :(
Антената е с площ около 1m2. Заредих я до -15kV.
След откачането от кондензатора, в който натрупвам високото напрежение, наблюдавах как пада бързо до -2kV, забавя, спада до 500V, а после до 0. И това е ... :(
 Опитите продължават, но мисля да вдигна някаква по-малка сферична антена, която постоянно да си седи горе - и зиме и лете, за по-обстойни експерименти на тема Тесла.

ПС. Пробвах да обърна поляритета, т.е. да заредя антената до +15kV, но тъй като корпуса се получи високото изби и изгоря управлението.  ::)

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия