Алтернативни енергоизточници > Nikola Tesla

Ток от йоносферата, електростатична индукция чрез отрицателни HV импулси

<< < (7/20) > >>

emilvtc:
Интересното е че Мъри успява да накара устройството си да работи и БЕЗ антена (заменя я с малка медна плоча) , но не успява да елиминира заземяването... И всичко това без радиоактивни елементи ?!? До колкото схванах - "радиоактивните" му разработки са доста по-късно във времето от въпросното устройство ...

x_name41:
Според мен електричество от йоносферата е невъзможно да се извлича на тоя етап тъй-като проводникът с, който е свързан емитера компенсира потенциалната разлика спрямо Земята, което пречи на натрупването на някакъв значителен заряд следователно вероятно по добре би било да се предава електричеството от емитера намиращ се в йоносферата по безжичен път към Земята но чрез безелектронен носител, като например студено електричество различаващо се от познатото ни електричество по неговите характеристики описани от някои колеги и изследователи в тази област. И не на последно място се питам какво е това "Мъри", яде ли се пие ли се защото звучи някак некоректно, та хубаво е да се назовават хората с имената им такива каквито са, това беше нещо като забележка. :)

EDM electronics:
Колеги,

Хенри Мъри или Морей /на кой как му е по-звучно/ не е извличал енергия от йоносферата. И това е правил, но ако сте чели всичко внимателно де-що има за него, той самият казва, че се е отказал от тая мижава енергия, като безперспективна. По-късно прави генератор приличащ, като този на Капанадзе, но принципа на извличане на енергията е различен.

Тесла, въпреки патента също установил, че няма "хляб" в тая работа - има доста негови цитати за патента по лекциите му и т.н. Изоставил го тотално. Никакви антени не е ползвал за извличане, а само за предаване на вече готовата енергия по прочутия му метод.

Еее, струва ли си......борбата с вятърни мелници?

vlindos:
Колеги, не съм чел цялата тема и не исках да се меся ама ми се струва, че мешате понятията.

За Н. Тесла се предполага, че чрез резонасни токове или стоящи вълни излъчвани от голямата кула, които са насочвани през йоносферата, изваждал ток обратно оттам, като загубите били само за поддържане на стоящата вълна.

За Мъри се знае, че поддържал теорията, че всички елементи на земята са купчина от енергия. Със средата за която той не дава дефиниция, идваща от космоса елементите отдават енергия.  Не се отказал от извличането на енергия от Космоса, но достигнал до решението, че по-тежките атомни елементи отдават по-лесно (с по-малко външно въздействие).  Като тока при него идва от йони които се получават и отдаване на неутрони (лесно екранираща се радиация). В днешно време има такива у-ва - http://freeenergynews.com/Directory/Perreault/pre-glow_electrodes.htm работещи.

Радeв:

--- Цитат на: П.Дънов ---„Днес земята е много малко проучена. Има известни земни пластове, до които съвременните учени още не са достигнали. Стремеж на ученика е не само да проникне с тия сонди до дълбочина 2000 метра надолу в земята, но да издигне нагоре в пространството високи стълбове, близо 500–1000 километра височина. Знаете ли каква енергия би потекла надолу по тия стълбове? Ние бихме създали един перпетуум мобиле. Знаете ли какъв океан от енергия се крие в пространството? По същия начин и във вашия мозък се крие грамадна енергия, която изисква време и пространство, за да се прояви и реализира.“
--- Край на цитат ---

Гледахте ли как Баумгарднър се издигна на огромна височина с Хелиев балон? Аз никога не съм предполагал, че е възможно достигането на такава височина с хелиев балон .... И при това издигайки капсула от 1 тон ... Водорода определено може повече, освен това е лесен за получаване.

Това е нещо което задължително работи и ще пробвам при първа възможност. За целта ми трябват:
'H' /Водород/ /трябва да разделя газовете от електролизера/; чували за смет :D, алуминиево фолио, много тънка стоманена тел с голяма дължина, високоволтов кондензатор, механичен комутатор, трансформатор/автотрансформатор.

Познат ми разправяше, че на вилата си издигнал железни тръби по 20м и черпи някакви милиампери.
Според мен това си е готова за ползване технология, трябва просто технологично да се изгладят подробностите. Може и цял парк от "антени' да се изгради. Проблем може би са мълниите. Вариант е, да ползваме директно пониженото напрежение за непретенциозни уреди. А за електрониката - акумулатори  и инвертори....

П.С. Мисля, че издигане дори и на 300-400м си е сериозен успех...

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия